علائم حساسیت به هلو و درمان آن

علائم حساسیت به هلو و درمان آن

نمی‌توان گفت بسیاری از افراد جهان اما برخی از افراد هستند که با خوردن برخی میوه‌ها و یا قرار گرفتن در معرض گرده گل آنها دچار واکنش‌های آلرژیک می‌شوند که این حساسیت با توجه به سیستم ایمنی افراد مختلف می‌تواند خفیف یا شدید باشد، در هر صورت در این مقاله قصد داریم به بررسی کلی این نوع حساسیت به برخی میوه‌ها همچون هلو و شلیل بپردازیم و در ضمن آن نیز به عوامل موثر در قیمت نهال هلو دربازارهای داخلی و خارجی بپردازیم؛ چرا که برخی معتقدند این عامل حساسیت زا بودن هلو می‌تواند در قیمت نهال هلو نیز موثر باشد.

یکی از موثرترین و ساده‌ترین راه‌کارهایی که افراد حساس در برابر هلو می‌توانند انجام دهند، این است که هر ساله در فصل تابستان از خوردن میوه هلو جلوگیری کنند و یا این که در فصل بهار خود را در معرض باغات هلو و یا نهال هلو قرار ندهند تا گرده گل وارد سیستم تنفسی آنها نشود، حتی جالب است بدانید که این نوع واکنش آلرژیک در برخی افراد تنها سیستم تنفسی را دچار اختلال نخواهد کرد و ممکن است حساسیت‌های پوستی نیز ایجاد کند، در هر صورت تا انتهای مقاله درکنارمان باشید تا به بررسی علائم این نوع حساسیت در رده‌های سنی مختلف و راهکارهای درمانی آن بپردازیم.

درمان حساسیت به هلو در کودکان

علی رغم تصور بسیاری از افراد این واکنش‌های آلرژیک نسبت به نهال هلو تنها منحصر به رده سنی بزرگسال نخواهد بود و با توجه به حساس‌تر بودن و ضعیف‌تر بودن سیستم ایمنی و دستگاه تنفسی کودکان، آنها بیشتر از هر رده سنی دیگر در معرض ابتلا قرار می‌گیرند، حال بهتر است بپردازیم به این امر که حساسیت به هلو در کودکان با چه علائم و نشانه‌هایی در ارتباط است و چه راهکارهای درمانی برای آنها موثرتر واقع خواهد شد؟

باغداران بسیاری هر ساله اقدام به خرید نهال هلو از نهالستان‌های معتبر که تحت نظارت جهاد کشاورزی فعالیت دارند، می‌کنند زیرا به جرات می‌توان گفت که هلو یکی از پرطرفدار‌ترین میو‌ه‌ها در فصل تابستان است که تنها درصد بسیار کمی از افراد بزرگسال و حتی کودکان با خوردن آن دچار حساسیت می‌شوند و جالب است بدانید که این واکنش آلرژیک در اکثر اوقات خود را با علائمی همچون:

● سوزش و خارش گلو ناگهانی

● سرفه‌های خفیف یا شدید

● تب، لرز و سردرد

● در موارد بسیار زیادی نیز با علائم گوارشی همچون تهوع و اسهال

نشان می‌دهد که ممکن است بازه بسیار کوتاه یکساعته داشته باشد و سپس خود به خود این علائم از بین بروند.

درمان خانگی حساسیت به هلو

حال ممکن است برایتان این سوال ایجاد شود که در هنگام مواجه با حساسیت به هلو آیا راهکارهایی وجود دارد که بدون مراجعه به پزشک در اسرع وقت خود را به صورت خانگی درمان کنیم؟ پاسخ به این سوال مثبت است و باید گفت که در صورت مشاهده علائم خفیف و ساده می‌توانید از راهکارهای خانگی زیر استفاده کنید در غیر این صورت و در صورت مشاهده علائم شدید تنفسی همچون تنگی نفس، گشاد شدن مردمک چشم و یا سرفه‌های شدیدی که قطع نمی‌شوند بهتر است حتما به نزدیک‌ترین مرکز درمانی محل زندگی خود مراجعه فرمایید.

برای رفع علائم ساده‌ و خفیفی که در قسمت‌های قبلی مقاله به آنها اشاره شد می‌توانید فوری معجونی ساده و موثر را آماده کنید که برای تهیه آن تنها به یک قاشق غذا خوری عسل و اندکی سیاه دانه دارید که د یک لیوان آب جوشیده ولرم ریخته و پس از ترکیب آن بهم بزنید و میل کنید، پس از گذشت مدت اندکی، شاهد فروکش کردن علائم خواهید شد و قطعا نتیجه کار شما را شگفت زده خواهد کرد.

چرا حساسیت به پوست هلو رایج است؟

در قسمت‌های قبلی مقاله گفته شده که گروهی از افراد نسبت به بافت خود میوه هلو و گروهی دیگر نسبت به گرده درخت غان از خود حساسیت نشان می‌دهند اما جالب است بدانید که دسته محدودتری نیز وجود دارند که حساسیت به پوست هلو دارند و زمانی که هلو را با پوست پرز دار میل می‌کنند، بدنشان شروع به نشان دادن علائمی آلرژیک همچون خارش و سوزش گلو و لب‌ها، احساس احتقان، تورم و قرمزی لب‌ها و گاها دانه زدم در قسمت‌های مختلف بدن می‌کند که این هم در نوع خود نوعی واکنش آلرژیک نسبت به پوست هلو است.

درمان و راهکار ساده‌ای که برای این نوع حساسیت به هلو مطرح است آن است که زمانی که میل به خوردن هلو دارید ابتدا به خوبی آنها را شستشو دهید و قبل از تناول نیز پوست میوه را از بافت آن جدا کرده تا دچار حساسیت نشوید.

اصلی‌ترین ماده‌ای که در میوه هلو وجود دارد و عامل ایجاد انواع مختلف واکنش‌های آلرژیک در بدن افراد مختلف می‌شود، وجود ماده‌ای آلرژن به نام Pru p3 است که در اغلب موارد این ماده حساسیت زا موجود در هلو در اثر حرارت دیدن از بین می‌رود، پس بهتر است در صورت داشتن حساسیت به هلو این میوه خوش طعم را به صورت پخته ( کمپوت، مارمالاد، مربا و ….) مورد استفاده قرار دهید اما ماده سولفید موجود در هلو خشک شده نیز حساسیت زا بوده و بایستی حتی الامکان از تازه آن استفاده کرد.

چند توصیه مهم در هنگام بروز علائم تنفسی و آلرژی به هلو

در هنگام بروز علائم حاد تنفسی پس از خوردن میوه هلو بایستی در ابتدای امر خونسردی و آرامش خود را حفظ نموده و سپس نکات زیر را به صورت دقیق اجرا نمایید تا علائم آلرژی به هلو سریعا فروکش کنند:

۱. پس از مشاهده علائم قبل از شدیدتر شدن فورا خود را به نزدیک‌ترین مرکز درمانی مراجعه نموده تا نوع آلرژی شما شخیص داده شود.

۲. در هنگام بروز علائمی همچون خارش و احتقان بینی حتما از اسپری‌های ضد احتقان تحت نظارت پزشک استفاده کنید.

۳. توصیه شده است که این گونه افراد در فصول گرده افشانی درختان در باغات هلو حضور نیابند.

۴. گروهی از افرادی که با خوردن هلو دچار واکنش‌های شدید می‌شوند ممکن است در صورت استفاده از میوه‌هایی همچون کیوی، زردآلو و گلابی نیز دچار واکنش مشابه شوند، پس بهتر است به منظور پیشگیری این نوع میوه‌ها را نیز پخته و یا بدون پوست میل کنند.

آیا خوردن هلو در سرماخوردگی مفید است؟

در مقابل افرادی که با خوردن هلو دچار حساسیت می‌شوند، افرادی دیگری نیز هستند که از این میوه خوشمزه علاوه بر تازه خوری به منظور بهره‌گیری از فواید آن استفاده می‌کنند؛ چرا که خوردن هلو در سرماخوردگی به جهت داشتن ویتامین C و ویتامین‌های بسیار می‌تواند در تقویت سیستم ایمنی شما عزیزان موثر عمل کند و علائم بیماری را کنترل کند.

آنتی اکسیدان‌های موجود در هلو پخته شده نیز می‌تواند باعث لز بین رفتن عفونتهای داخل گلو شود و شما در هنگام سرماخوردگی از سرفه‌های شدید در امان بمانید.

کلام آخر

به منظور پیشگیری از عوامل حساسیت زا موجود در هلو خشک شده بهتر است هلو را به صورت تازه و مستقیما از خود باغدار تهیه کنید؛ چرا که باغداران ارقام نهال مقاوم و سالم و شناسنامه دار را از نهالستان‌های معتبری همچون پالیز نهال خریداری می‌کنند و با کاشتن نهال هلو مقاوم و سالم دیگر نیازی به سمپاشی هم نخواهند داشت و این خود عامل مهمی است در کاهش حساسیت زایی میوه هلو.

خرید نهال هلو به صورت مستقیم و بدون واسطه از نهالستان‌های مورد تایید جهاد کشاورزی اقدام مهمی است که باغداران حرفه‌ای صورت می‌دهند، لازم به ذکر است که در این صورت قیمت نهال هلو نیز بسیار به صرفه‌تر خواهد بود.

تماس با پالیز نهال:

09144501007

09144501008

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *