خلاصه تمام نکات در رابطه با آزمون صلاحیت بالینی پزشکی

بسیاری از داوطلبینی که قصد شرکت در آزمون صلاحیت بالینی پزشکی را دارند، با شرایط آن آشنایی کامل نداشته و احتمالاً ممکن است که در برخی موارد با مشکلاتی مواجه شوند. در این مطلب به شرایط شرکت در آزمون، نحوۀ برگزاری و دیگر نکات خاص آزمون صلاحیت بالینی پزشکی خواهیم پرداخت.

هدف از شرکت در آزمون صلاحیت بالینی این است که پزشکان و متخصصین عضو هیأت علمی دانشگاه‌ها، در ایستگاه‌هایی مشخص شده قرار می‌گیرند و سوالاتی را از دانشجویان می‌پرسند تا آمادگی ایشان را از لحاظ علمی و عملی (Practical) یا بالینی (Clinical) بسنجند. البته سوالات آن‌ها در رابطه با تخصص خودشان است و در آن زمینه تبحر لازم را دارا هستند. نحوۀ برگزاری این آزمون در سراسر جهان یه یک شکل است و چندان تفاوتی ندارد. دانشجویان پشت در ایستگاه‌های مشخص شده می‌ایستند و سپس به صورت چرخشی وارد ایستگاه بعدی می‌شوند. یعنی برای مثال اگر داوطلبی پشت در شماره‌ی یک قرار دارد و در شماره‌ی یک ایستگاه آزمون صلاحیت بالینی برای بررسی درس قلب و عروق می‌باشد، ایستگاه دوم یا در دوم مربوط به یکی دیگر از دروس داخلی و یا حتی مینور خواهد بود. به این شکل داوطلب بعد از خروج از ایستگاه فعلی وارد ایستگاه بعدی می‌شود. در هر ایستگاه متناسب با موضوع ایستگاه سوالاتی چه به صورت علمی و چه به صورت عملی از دانشجو پرسیده می‌شود. تا توانایی دانشجو در مورد کنترل، management (مدیریت) و نحوه‌ی برخورد وی با بیمار بررسی گردد. در هر ایستگاه معمولاً یک بیمار نما نیز حضور دارد. سعی بر این است که بیمار نما نیز خود یک پزشک باشد اما همیشه این مطلب مقدر نیست. اما چرا؟ چون سناریویی که به بیمارنما داده می‌شود معمولاً یک سناریوی تیپیک بیماری خاص است. برای مثال در هایپوتیروئیدی افزایش وزن ، ریزش مو و غیره از طریق بیمارنما برای شما عنوان می‌گردد لذا در این زمان بهتر است که فرد بیمارنما آشنایی کامل نیز با اصول مطلب عنوان شده داشته باشد. در غیراینصورت از بیمارنماهای حرفه‌ای استفاده می‌شود. این بدین معنا است که بیمارنماهایی انتخاب می‌شوند که به صورت مکرر در آزمون‌های صلاحیت بالینی نقش بیمار را بازی کرده‌اند. در ادامه با ورود شما در ایستگاه‌های مختلف توانایی شما در دروس مختلف مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در بین ایستگاه‌ها به تناسب چیدمان ایستگاه‌های استراحت وجود دارد که در آن معمولاً یک میز پذیرایی همراه با آب و نوشیدنی‌ها و سایر لوازم پذیرایی موجود است. تا به تواتر گذراندن تعداد مشخصی از ایستگاه شما بتوانید استراحت کرده و مجدداً وارد ایستگاه بعدی بشوید.

آزمون صلاحیت بالینی پزشکی

آمار و ارقام و قبولی در آزمون صلاحیت بالینی پزشکی

این آزمون در واقع محدودیت تعداد و ظرفیت پذیرش و دخالت معیارهای سفت و سخت رقابتی را ندارد و بر اساس عملکرد و دانش متقاضیان، ارزیابی صورت می‌گیرد. معیارهای توانایی شما در مدیریت و درمان بیمار مورد بررسی قرار میگیرد و توانایی‌های شما در این زمینه بسیار حائز اهمیت است. اخیراً دیده‌ایم که برخی موسسات از آمار و ارقامی از قبولی در آزمونهای صلاحیت بالینی در صفحات مجازی صحبت می‌کنند به طور کلی باید گفت در آزمون صلاحیت بالینی هیچ رقابتی وجود ندارد چه میان شما و افرادی که در آزمون وجود دارند و یا سایر هم گروهی‌های شما که به صورت مجزا در سایر آزمون‌های صلاحیت بالینی در تاریخ‌های متفاوت شرکت می‌کنند. آزمون صلاحیت بالینی یک آزمون به اصطلاح  (قبول و رد) Pass/fail یعنی آزمونی که یا قبول می‌شوید یا مردود البته نتیجۀ آزمون هم در برخی موارد به شما ارائه می‌شود برای مثال ایستگاه‌های دروس ماژور را به طور کلی پاس کرده‌اید و ایستگاه‌های دروس مینور را 3 ایستگاه را برای مثال پاس کرده‌اید اما هیچ آمار رتبه‌بندی و نمره کلی در این آزمون وجود ندارد پس فریب آمار و ارقام را نخورید و بدانید که قبولی شما منوط به توانمندی‌های شماست و نه رقابت تراز و رتبه.

در آزمون صلاحیت بالینی هدف ارزیابی توانایی‌های پزشکی شما در مواجهه با بیمار می‌باشد چون با قبولی در این آزمون و اتمام دوره پزشکی عمومی شما مجوز کار پیدا خواهید کرد پس بنابراین آنچه در این مرحله برای ممتحن مورد اهمیت واقع می‌شود توانایی‌های شخص شما می‌باشد و هیچ انگیزه رقابتی در این آزمون وجود ندارد بنابراین نمره کلی نیز در این آزمون به شما ارائه نمی‌شود یا شما قبول می‌شوید یا مردود. قبولی شما ضامن ادامه مرحله است و مردود شدن شما نیازمند شرکت مجدد در آزمون و تا زمانی که حائز شرایط لازم برای قبولی در آزمون گردید و از نظر فرد ممتحن شرایط بالینی مدیریت بیمار را داشته باشید پس به طور کلی نه آمار و ارقام قبولی در این آزمون مهم است نه رتبه‌بندی‌ای در آن وجود دارد و نه حتی نمره‌بندی کلی‌ای در پایان آزمون به شما ارائه می‌شود که شما را از سایر افراد متمایز کند.

بهترین منابع برای آزمون صلاحیت بالینی

با سعی و تلاشی که موسسۀ پزشکی نوآوران دانش (ماهان) برای داوطلبین آزمون صلاحیت بالینی پزشکی نموده است، یک مجموعه کتاب جامع همراه با ویدیوهای آموزشی که هر کدام توسط متخصصین هر رشته تالیف و تدریس شده برای اولین بار تهیه شده است. بدیهی است فراهم آوردن چنین کتاب با حجم علمی و سطح علمی بسیار بالا زمانبر خواهد بود اما با توجه به هزینه‌های بسیار و دشواری کار و سختی‌های پیش رو تمام تلاشمان را می‌کنیم در مدت زمان کوتاهی این مجموعه به دست مخاطبین و پزشکان گرامی برسد اما تا آن زمان منابعی وجود دارند که به تنهایی تضمین کننده قبولی شما در آزمون صلاحیت بالینی نیستند اما به طور کلی استفاده از همه آنها می‌تواند سبب قبولی شما در آزمون صلاحیت بالینی شود. کتاب‌هایی نظیر کتاب آسکی مکلود، کتاب تشخیص‌های افتراقی مکلود، کتاب معاینات بالینی ویژه دانشجویان پزشکی ترجمه و تألیف دکتر وحید علی ویردیلو، کتاب باربارابیتز و آزمون‌های صلاحیت بالینی به روش ایستگاه کتابهایی هستند که شما را در فرایند قبولی آزمون صلاحیت بالینی کمک می‌کنند اما فراموش نکنید اهتمام ویژه نوآوران دانش به تهیۀ این مجموعه یعنی مجموعه جامع صلاحیت بالینی با حجم مناسب و ویدیوهای آموزشی تالیف برترین اساتید کشور و انگیزۀ بسیار نیروهای متخصص این مجموعه برایندی در پی داشته است. از این زمان به بعد دیگر در آزمون صلاحیت بالینی نگرانی جز مطالعه نخواهید داشت زیرا این مجموعه قدرتمند توانایی پاسخگویی به هر سوالی را در این آزمون همگانی پزشکان عمومی خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *