موارد مصرف و عوارض پرگابالین

موارد مصرف و عوارض پرگابالین : این دارو در گروه داروهای ضد صرع قرار می گیرد اما به این معنی نیست که فقط در درمان صرع کاربرد دارد بلکه پرگابالین را برای موارد دیگری نیز تجویز می کنند در واقع یک داروی ضد تشنج نیز می باشد.

از این داروی ضد تشنج برای کاهش میزان حملات تشنج استفاده می کنند و می تواند به تنهایی یا همراه با دیگر داروهای ضد صرع باشد.

در چه مواردی پرگابالین تجویز می شود؟

مصرف هر داروی این امکان را دارد که منجر به بروز عوارضی برای بیمار شود ولی بهتر است بدانید که پزشکان همیشه داروهای را تجویز می کنند که اثربخشی مثبت آن ها بیشتر از عوارض شان است.در هر صورت پرگابالین نیز عوارضی دارد که باید پیش از مصرف از آن آگاه شویم.

پرگابالین به صورت کپسول های 50 تا 300 میلی گرمی وجود داشته اند. همانطور که اشاره کرده ایم جز داروهای ضد تشنج است و اصلی ترین موارد تجویز آن نیز کنترل تشنج می باشد ولی گاهی برای رفع اختلال های اضطرابی و همچنین در کاهش میزان درد در بیماران مبتلا به نوروپاتیک تجویز می گردد.

نکته) درد نوروپاتیک می تواند به دلایل مختلفی مثل دیابت یا زونا بروز داده باشد.

زمانی که در عصبهای مغز اختلال های به وجود بیاید تشنج بروز می دهد. فرد ممکن است در هر ساعت از شبانه روز دچار تشنج شود و اینطور نیست که فقط به یک زمان خاص اختصاص داشته باشد. زمانی که شخصی دچار تشنج می شود ممکن است این وضعیت از چند ثانیه تا 15 دقیقه برای او باقی بماند و در حالی است که با بی هوشی موقتی و غش همراه می باشد.

نکته) همواره توصیه می شود تا اگر کودک دچار تب شد سریعا اقدامات لازم برای او صورت بگیرد.

22710150112209

عوارض مصرف پرگابالین

مصرف پرگابالین می تواند منجر به بروز عوارض زیر گردد: 1)مصرف این دارو می تواند عوارضی مثل سرگیجه، تاری دید ،دوبینی، خواب آلودگی را برای شما به همراه داشته باشد لذا در زمان مصرف حتما از فعالیت های مثل رانندگی و شبیه به آن خودداری نمایید 2)اگر در زمان مصرف دچار سردرد شدید حتما از دارو ساز در مورد داروهای ضددرد سوال کنید3)خشکی دهان یکی دیگر از عوارض این دارو می باشد 4) اسهال و یبوست می تواند برای شما ایجاد گردد 5)افزایش وزن با مصرف پرگالین می تواند پدید بیاید که لازم است یک رژیم غذایی مناسب را بکار بگیرید 6)بی خوابی،عفونت دستگاه تنفسی، تغییرات خلق و خو، احساس لرزش و… می تواند عوارض دیگر دارو باشد که حتما باید با پزشک مشورت های لازم را داشته باشید 7) اگر علائم حساسیتی مثل تنگی نفس، ورم صورت،گلودرد، زبان یا لب ها و… برای شما رخ داد سریعا با پزشک تماس گرفته یا به او اطلاع بدهید.

موارد مصرف و عوارض پرگابالین : دقت داشته باشید که در مواقع نادری ممکن است عوارض جدی را مشاهده کنید که حتما باید به مرکز درمانی مراجعه نمایید. اگر علائم سرفه با خشکی ،التهاب چشم یا گلو درد و… دارید بدون هدر دادن زمان به پزشک مراجعه کنید.

مقدار مصرف پرگابالین

هیچ گاه شما نمی توانید خودتان میزان دوز دارو را تعیین کنید چون پزشک با بررسی بیمار اقدام به تجویز و تعیین دوز دارو می نماید.

این دارو بر روی سیستم عصبی بدن تاثیر می گذارد و برای مصرف مداوم آن حتما به مشورت با پزشک نیاز است. حتی اگر شما دارو را مصرف کردید اما بهبودی در خودتان مشاهده نکنید هیچ وقت خودسرانه مصرف آن را قطع نکنید و تا اتمام دوره دارو ،آن را به صورت منظم و دقیق مصرف نمایید.

مصرف دارو نباید به صورت یکباره قطع شود چون ممکن است سبب بروز حمله تشنجی برای بیمار شود لذا باید به تدریج و آهسته قطع گردد.

تداخل های دارویی

موارد مصرف و عوارض پرگابالین : تداخل های دارویی شامل موارد زیر است:

  • – آنالاپریل
  • – بنزودیازپین‌ها (مثل لورازپام )
  • – داروهای ضد درد مخدر (مانند اکسی کدون)
  • – رزیگلیتازون
  • – داروهای خواب‌آور
  • – داروهای ضد اضطراب و افسردگی
  • – شل‌کننده‌های عضلانی و دیگر داروهای ضد تشنج