موارد مصرف و عوارض فلوکستین

موارد مصرف و عوارض فلوکستین : داروهای زیادی وجود دارد که در درمان افسردگی از آن ها استفاده می شود.داروی فلوکستین یکی از این داروهاست. این دارو جز گروه داروهای مهارکننده بازجذب سروتین می باشد و برای درمان افسردگی، اضطراب، بیماری های مرتبط با اختلال های روانی و خلقی استفاده می شود.

البته به جز موارد فوق قرص فلوکستین در درمان موارد دیگر نیز کاربرد داشته است مثلا برای کاهش وزن و درمان انزال زودرس نیز پزشکان آن را تجویز می کنند.

میزان مصرف قرص فلوکستین (Fluoxetine)

دقت داشته باشید که میزان دارو را باید پزشک برای بیمار مشخص کند و به عوامل مختلفی بستگی داشته است مثل وزن بیمار، شدت بیماری و…

این قرص برای کودکان بالای دو سال تجویز می شود و اگر روانپزشک تشخیص بیماری افسردگی را برای کودک بدهد و به دارو نیاز باشد، فلوکستین در اولویت قرار می گیرد. به صورت کلی در ایران عموما از ده یا بیست میلی گرم این دارو استفاده می شود و در شروع از ده میلی گرم آغاز شده و سپس در صورت نیاز دوز دارو افزایش پیدا می کند.

عوارض مصرف

معمولا پس از مصرف این دارو، عوارضی برای بیمار پدید نمی آید اما به صورت کلی اگر دچار عوارض زیر شده اید حتما به پزشک مراجعه کرده و خودسرانه میزان دوز دارو را کم یا زیاد نکنید.(موارد زیر به ندرت اتفاق می افتد)

  • – مدفوع سیاه و خونی
  • – استفراغ(شبیه دانه های قهوه)
  • – غش و تشنج
  • – تپش قلب
  • – تغییر در میزان ادرار
  • – راشهای پوستی

عوارض رایج دارو : تهوع ، خواب آلودگی ، سرگیجه ، کم شدن میزان اشتها ،احساس خستگی ، عرق کردن ، ایجاد ضعف ، کم شدن وزن ، وجود اختلال در میل جنسی ، خشک شدن دهان

تداخل های دارویی

موارد مصرف و عوارض فلوکستین : این دارو نیز مانند سایر داروهای دیگر دارای تداخلهای می باشد که می تواند در کاهش میزان اثربخشی دارو تاثیراتی را داشته باشد.

  • دیازپام
  • – وارفارین
  • – دکسترومتورفان

نکات مهم پیش از مصرف دارو

1)مصرف این دارو می تواند در آغاز فرآیند بهبودی منجر به ایجاد حالت و میل به خودکشی شود. لذا باید بروشور درون جعبه را به دقت مطالعه کرده و سپس اقدام به مصرف نمایید. البته فراموش نکنید که پزشک در زمان تجویز دارو این هشدارها را به خانواده بیمار میدهد.

2)در صورتی که فراموش کردید برای یک وعده دارو را مصرف کنید به محض یادآوری اقدام به مصرف دارو نمایید ولی اگر به وعده جدید نزدیک هستید باید وعده ی فراموش شده را رد نمایید. اصلا میزان مصرف را افزایش ندهید.

3)اگر هر کدام از عوارض ذکر شده مثل بی اشتهایی ،تهوع ،سردرد و… را مشاهده نمودید به پزشک اطلاع بدهید تا در صورت نیاز دارو را تغییر بدهد.

4)مصرف این دارو می تواند منجر به بی اشتهایی شود لذا در افرادی که بی اشتها هستند باید احتیاط های لازم انجام گردد.

5)معمولا دو یا سه هفته پس از مصرف دارو، اثربخشی آن شروع می شود.

6)این دارو برای افرادی که ممکن است دست به خودکشی بزنند باید در مقادیر کم در اختیارشان باشد.

7)برای بیماران دیابتی باید به صورت منظم سطح قندخون کنترل شود چون فلوکستین روی سطح قندخون تاثیر می گذارد.

8)در طول درمان باید وزن بیمار چک شود.

9)بیمار باید از نظر واکنش‌های حساسیتی و راش و کهیر چک شود.

10)به بیمار باید هشدارهای لازم داده شود و تا زمانی که اثرهای دارو مشخص نشده نباید اقدام به رانندگی و فعالیت های لازم به تمرکز نماید.

11)در صورتی که تصمیم به بارداری یا شک در آن را دارید حتما باید به پزشک اطلاع بدهید.

فلوكستین

موارد مصرف و عوارض فلوکستین

نکته مهم) متاسفانه برخی از افراد به دیگران توصیه می کند که برای درمان های مثل چاقی از این دارو استفاده نمایند ولی همواره در نظر داشته باشید مصرف خودسرانه یک دارو ممکن است علاوه بر اینکه برایتان هیچ سودی نداشته باشد بلکه منجر به خطرهای جدی برای شما گردد.