یکی از داروهای نام آشنا در ترک اعتیاد به الکل می باشد که می تواند بر روی ناقل های عصبی تاثیر پذیر باشد و در نهایت اثر آرام بخشی را به سلول های مغزی انتقال بدهد. همچنین در افرادی که دچار اضطراب هستند کمک می کند تا کاهش علائم اضطراب شکل بگیرد.
موارد مصرف و عوارض کلردیازپوکساید : اگر کلردیازپوکساید برای کاهش اضطراب باشد تجویز آن به صورت کوتاه مدت خواهد بود. علاوه بر آنچه که ذکر کرده ایم این دارو برای افرادی که اعتیاد به الکل دارند نیز کاربرد داشته است. بعد از اخرین مصرف الکل در افراد معتاد به الکل علائم ترک شروع می گردد که کلردیازپوکساید سبب می شود تا این علائم برطرف گردند.
موارد مصرف کلردیازپوکساید
قرص کلردیازپوکساید از رایج ترین و شناخته شده ترین داروهای می باشد که در ترک اعتیاد به الکل مورد استفاده قرار می گیرد.اما به صورت کلی از این قرص در موارد زیر استفاده می شود:
- – برطرف کننده علائم قطع مصرف الکل در افراد معتاد به الکل
- – تسکین نشانه های اضطراب و برطرف کردن آن
- – کنترل اختلال های افسردگی
- – کم شدن فشار روحی
این دارو به عنوان نخستین دارو از گروه بنزودیازپینها می باشد. اگر یکی از داروهای بنزودیازپینها با داروهای مخدر به شکل همزمان مصرف گردد می تواند سبب بروز عوارض جدی مانند اختلال های تنفسی گردد و حتی گاهی سبب مرگ شود.
داروهای مخدر برای درمان سردرد و گاهی برای درمان سرفه استفاده می گردند که می تواند شامل مواردی چون مورفین ،کدئین و اکسید کوردون باشد. اگر هر کدام از این داروها مصرف گردند و قصد مصرف کلردیازپوکساید وجود داشته باشد باید حتما مشورت های لازم با پزشک صورت بگیرد.
در صورتی که ناخواسته کلردیازپوکساید با داروهای مخدر مصرف شد و علائم زیر را مشاهده کردید حتما باید پزشک سریعا به پزشک مراجعه نمایید.
- – احساس خواب آلودگی
- – احساس گیجی
- – اختلال در تنفس
- – وجود حالت بی هوشی
عوارض جانبی کلردیازپوکساید
مصرف این دارو می تواند سبب ایجاد سبکی سر یا ضعف و همچنین احساس خواب آلودگی شود. پس اگر از این دارو مصرف می کنید بهتر است برای کنترل این عارضه ها از انجام کارهای که به تمرکز و احتیاط نیاز دارند مثل رانندگی خودداری نمایید.
حالت گیجی و فراموشی می تواند یکی دیگر از عوارض مصرف کلردیازپوکساید باشد پس در صورتی که این علائم در شما شدت پیدا کرده است حتما سریعا با پزشک مشورت های لازم را داشته باشید.
اگر این دارو برای زمان های طولانی مورد استفاده قرار بگیرد می تواند منجر به وابستگی شود پس مصرف دارو حتما باید زیر نظر پزشک و به دستور او باشد.
برخی از افراد پس از مصرف دارو دچار حالت های مثل ضعف و تب می شوند و نشانه های مثل آنفولانزا و زخم های دهانی در آنها رخ میدهد که سریعا باید در صورت مشاهده چنین وضعیتی به پزشک مراجعه شود.
اگر دارو بیش از اندازه مصرف شود می تواند در بیمار حالت های عصبانیت و تغییراتی در خلق و خو را پدید بیاورد که مشورت با پزشک در صورت بروز این علائم ضروری است.
مقدار مصرف دارو
روش جذب این دارو به صورت خوراکی بوده و دفع آن به واسطه ادرار صورت می گیرد. میزان مصرف دارو را پزشک با توجه به شدت بیماری، سن بیمار و شرایط درمان و…. مشخص می کند.
معمولا به این صورت است که برای درمان اضطراب در روز 3 بار و هر بار یک قرص کلردیازپوکساید تجویز می شود.
موارد مصرف و عوارض کلردیازپوکساید : برای کاهش نشانه های قطع مصرف الکل در روز 4 بار مصرف شود. البته ممکن است در روزهای اولیه قطع مصرف میزان دوز دارو بالا باشد و در روزهای بعدی میزان دوز به تدریج کاهش داشته باشد. می توانید پیش از غذا یا بعد از آن دارو را مصرف کنید.