موارد مصرف و عوارض جم فیبروزیل : این دارو در جهت کاهش کلسترول لیپوپروتنین کم چگال یا LDL و تری گلسیریدها و بالا بردن میزان سطح لیپوپروتنین پرچگال یا HDL در خون مورد استفاده قرار می گیرد.همچنین در بیماری آنفلوآنزا پدیده طوفان سیتوکین را کاهش میدهد. جم فیبروزیل از جمله داروهای کاهنده چربی خون است که با نام تجاری Lopid نیز شناخته می شود.
جم فیبروزیل (Gemfibrozil)
همانطور که اشاره کرده ایم یکی از داروهای کاهنده چربی خون است که با نام تجاری Lopid نیز شناخته می شود. زمانی که پزشک برای شما این دارو را تجویز می کند باید مراقبت های پزشکی را انجام بدهید و دقت داشته باشید که به درمان افزایش سطح کلسترول خون نمی پردازد بلکه تنها کنترل شرایط را برعهده می گیرد می توان گفت افزایش چربی مفید یا HSLL به عنوان یکی از مزیت های این دارو به شمار می رود. این داروی کاهش دهنده چربی مضر خون به پیشگیری از بیماری عروقی کرونری در بیمارانی که پاسخ کافی به درمان با رژیم غذایی نمیدهند مصرف می گردد.
البته افرادی که مبتلا به کلسترول بالای خون هستند می توانند برای کاهش آن علاوه بر مصرف های دارویی از مواد غذایی طبیعی نیز استفاده نمایند. جذب جم فیبروزیل از دستگاه گوارش صورت می گیرد و اشکال دارویی آن شامل قرص و کپسول می باشد. ذکر این نکته لازم است که کاهش میزان چربی مضر خون می تواند در کاهش حوادث عروقی و قلبی مثل سکته مغزی و قلبی و تنگی عروق کرونری تاثیر زیادی داشته باشد.
عوارض جانبی دارو
موارد مصرف و عوارض جم فیبروزیل : همیشه در خصوص عوارض جانبی داروها با پزشک مشورت های لازم را داشته باشید. معمولا عوارض جم فیبروزیل شامل موارد زیر است:
- – نفخ معده
- – سوزش سر دل
- – درد معده
- – حالت تهوع یا استفراغ
- – بثورات جلدی
چگونگی مصرف دارو
معمولا اگر برای کاهش چربی خون در بزرگسالان این دارو تجویز گردد میزان آن 1200 میلی گرم است که در 2 مقدار تقسیم می گردد که باید سی دقیقه پیش از صبحانه و شام مصرف شود. دقت داشته باشید که حتما باید میزان دوز دقیق مصرفی این دارو توسط پزشک تعیین گردد. لذا از مصرف خودسرانه داروها اکیدا خودداری نمایید و بدون تجویز پزشک دوز مصرفی دارو را زیاد یا کم نکنید.
تداخل های دارویی
- – داروهای ضد انعقاد خوراکی مانند وارفارین
- – لوواستاتين
- – کتوکونازول
- – کلشی سین
هشدارهای دارویی
موارد مصرف و عوارض جم فیبروزیل : 1) جم فیبروزیل به خوبی از راه های گوارشی جذب می گردد. 2) این دارو را حتما باید مطابق دستورات پزشک مصرف کنید و حتما رژیم غذایی مناسبی را رعایت کنید 3)در بیمارانی که اختلال های کبدی یا کلیوی داشته اند این دارو باید با احتیاط های لازم مصرف گردد 4) حتما طول دوره درمان با این دارو باید به صورت کامل سپری شود 5) اگر از داروهای دیگر کاهش چربی های مضر خون مثل کلستیرامین استفاده می کنید باید این دارو را حداقل با فاصله 1 ساعت از دیگر داروها مصرف کنید.
نکته) در صورتی که 3 ماه از این دارو مصرف کردید ولی علائم بهبودی را دریافت نکرده اید یا اینکه افزایش یا اختلال قابل توجهی در نتایج حاصل از آزمونهای کار کبدی را نشان میدهد یا اگر تشخیص یا حدس ايجاد ميوزيت و تشخیص سنگهاي صفراوي صورت گرفته است باید مصرف این دارو قطع گردد. در چنین شرایطی برای اینکه کاهش چربی خون انجام شود باید از رژیم غذایی مناسبی استفاده گردد تا وضعیت بیمار تثبیت گردد.
منع مصرف جم فیبروزیل
- – در بیمارانی که به سيروز صفراوي اوليه مبتلا هستند این دارو نباید استفاده گردد.
- – این دارو نباید برای کودکان زیر دو سال مصرف گردد.
نکته) خانم های باردار و شیرده حتما باید در خصوص مصرف جم فیبروزیل با پزشک مشورت های لازم را داشته باشند.