موارد مصرف و عوارض Ventalex : آسم یک نوع بیماری است که سبب تنگ شدن راه تنفسی یا متورم شدن آن می شود و سبب می شود که مخاط بیش از اندازه تولید شود و به دنبال آن تنفس صدا دار یا تنگی نفس و به وجود آوردن مشکلات تنفسی و سرفه را به همراه می آورد. برخی از افراد آسم را مشکل کوچکی می دانند ولی در افراد دیگر می تواند حتی سبب مختل شدن فعالیت های روزانه آن شود. از جمله داروهای که برای بیماران مبتلا به آسم استفاده می شود Ventalex می باشد. اگر موارد مصرف و عوارض Ventalex را نمی دانید ادامه این پست را مطالعه کنید.
این دارو برای درمان حمله حاد در بیمارانی استفاده می شود که به آسم مبتلا هستند.اسپری سالبوتامول سبب گشاد شدن مجاری هوایی می شود. سالبوماتول به صورت اشکال شربت ، قرص ،محلول استنضاقی و تزریقی موجود می باشد.
اسپری Ventalex
علاوه بر اینکه این اسپری در بیماران آسمی استفاده می شود بلکه برای برونشیت مزمن، آمفیزم و بیماران مبتلا به آسم ورزشی و دیگر بیماریهای تنفسی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مکانیزم اثر بخشی این دارو به این شکل می باشد که عضله های مجاری هوایی را شل می کند و در نهایت به باز کردن آن کمک می گیرد و سبب می شود که نفس کشیدن نیز راحت تر انجام گردد.
نکته) شایع ترین موارد استفاده از این اسپری در بیماری آسم است. دقت داشته باشید که هنوز به صورت کامل مشخص نشده چرا بعضی از افراد به آسم مبتلا می شوند ولی برخی دیگر دچار آسم نمی شوند اما معمولا عوامل محیطی و ژنتیکی در بروز آسم دخیل هستند.
چگونگی مصرف اسپری Ventalex
معمولا میزان مصرف این دارو در کودکانی که بزرگ تر از چهار سال هستند یا افراد بالغین 1 تا 2 پاف هر چهار ساعت تا شش ساعت خواهد بود. اگر این دارو برای کودکان زیر چهار سال باشد حتما با نظر پزشک باشد.
اگر از این اسپری برای جلوگیری از تنگی نفس پس از فعالیت های بدنی باشد برای کودکان بزرگ تر از چهار سال و برای بالغین 2 پاف ،پانزده یا سی دقیقه پیش از انجام فعالیت های بدنی یا تمرین های ورزشی تجویز می گردد.
نکته) اصلی ترین کاربرد اسپری Ventalex در درمان بیماران مبتلا به آسم می باشد.
موارد مصرف اسپری Ventalex
موارد مصرف و عوارض Ventalex : این اسپری در جلوگیری و کنترل نمودن آسم خفیف تا متوسط و همچنین اسپاسم برونش که از ورزشی ناشی می شود و بیماری انسداد برگشت پذیر راه های هوایی در بیماران بالاتر از 4 سال مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض جانبی
- – تهوع
- – لرزش دست
- – بی قراری
- – خشکی دهان
- – بی خوابی
- – تپش قلب
- – افزایش ضربان قلب
- – استفراغ
چگونه این اسپری را مصرف کنیم؟
هر بار پیش از اینکه بخواهید این اسپری را مصرف کنید به خوبی آن را تکان بدهید. اول از هر چیزی یک نفس عمیق بکشید و بعد به صورت کامل بازدم نمایید. بعد قسمت دهانی اسپری را به صورت کامل در دهانتان بگذارید و با کمک دندانهایتان آن را ثابت نگه بدارید. پس در حالی که نفس عمیق می کشید اسپری را فشار داده تا از اسپری سالبوتامول یک پاف به حلق شما وارد گردد. حالا نفس تان را برای حداقل پنج تا ده ثانیه حبس نمایید و به صورت معمولی نفس بکشید. در صورتی که پزشک از شما خواسته باید هر بار 2 پاف از دارو را استنشاق کنید و پاف دوم را حدود یک تا دو دقیقه بعد استنشاق نمایید. بعد از هر بار که دارو را مصرف می نمایید باید به خوبی دهان خود را با آب شست و شو بدهید.
هشدار
موارد مصرف و عوارض Ventalex : زمانی که از اسپری سالبوتامول استفاده می کنید مطمئن شوید که وارد حلق تان شده است و به دندانها یا زبان شما نیز برخورد نمی کند. اگر برای کودک خود از این اسپری استفاده مینمایید باید در زمان اسپری کردن دارو بینی او را گرفته تا دارو تنها به حلق کودک وارد گردد. اگر پزشک برای شما محلول استنشاقی را تجویز نموده باید از یک نبولایزر استفاده کنید و حتما در خصوص چگونگی مصرف آن از پزشک راهنمایی های لازم را دریافت نمایید.