موارد مصرف و عوارض سرترالین : افسردگی به عنوان یکی از اختلال های شناخته می شود که نیاز است تا به محض تشخیص برای درمان آن اقدام شود. یکی از داروهای که در درمان افسردگی مورد استفاده قرار می گیرد سرترالین است البته به جز این دارو ،برای کنترل افسردگی داروهای دیگری نیز تجویز می گردد.
این قرص با نام های دیگری از جمله “آسنترا” و “زولوفت” نیز شناخته می شود. این داروی ضدترس و ضد اضطراب و افسردگی خوشبختانه به نسبت داروهای دیگر عوارض کمتری دارد و بیشتر از سوی مردم مورد استقبال قرار گرفته است. در ادامه می توانید موارد مصرف و عوارض سرترالین را مطالعه نمایید.
در چه مواردی از سرترالین استفاده می شود؟
همانطور که اشاره کرده ایم برای درمان افسردگی، اختلال های اضطرابی و جبری وسواسی ،حمله های پانیک، سندرم قبل از قاعدگی، انزال زودرس یا زودانزالی و فوبیا و ترس از سرترالین استفاده می گردد.
مصرف سرترالین تا حد زیادی می تواند بر وضعیت فردی مثل بهبود اشتها، بهبود انگیزه شخصی برای انجام کارها، بهبود خواب تاثیرگذار باشد. جالب است بدانید که این دارو در سال 2007 به عنوان پر مصرف ترین داروی شناخته شده که در درمان افسردگی مورد استفاده قرار گرفته است.
جذب سرترالین از طریق خوراکی و دفع آن به واسطه ادرار و مدفوع بوده است.
این دارو با چه مواردی تداخل داشته است؟
در صورتی که شما قرص سرترالین را مصرف می کنید بهتر است به تداخل های دارویی آن نیز دقت نمایید که به شرح زیر می باشد:
- – داروهای ضدافسردگی
- – داروهای پارکینسون
- – لینزولید
- – سایمتدین
- – رسپریدون
- – متیلن بلو
- – کاربامازپین
- – فنی توئین
- – کلونیدین
- – دیازپام
- – تولبوتامید
در رابطه با حساسیت دارویی با سرترالین می توان اینگونه گفت که به ندرت پیش می آید که سبب ایجاد حساسیت شدید گردد. اما اگر بیمار سرترالین را مصرف کند و با علائم حساسیت مثل سرگیجه شدید، تنگی نفس، تورم صورت و لب، واکنش پوستی مثل جوش ریز روبرو شود باید سریعا به پزشک مراجعه نماید تا او علت را به صورت دقیق بررسی کرده و در صورت نیاز برای تغییر دارو یا میزان دوز دارو اقدام نماید.
عوارض مصرف سرترالین
مصرف سرترالین می تواند منجر به عوارضی چون کم شدن میزان تمایل های جنسی، ایجاد تاخیر در انزال، تب، سرگیجه، خشکی دهان، خون ریزیهای غیرطبیعی یا نقاط قرمز در سطح پوست، گرفتگی و پرش ناگهانی عضلات، بالا رفتن احساس تشنگی، خستگی، تغییرات ناگهانی و بی اختیاری خلق و خو، تپش قلب، راش پوستی، ایجاد احساس خارش در پوست، حالت تهوع، احساس منگی، ناراحتی معده گردد.
میزان مصرف سرترالین
اینکه سرترالین تا چه مدت زمانی باید مصرف شود و همچنین میزان دقیق دوز دارو را پزشک معین می کند چون با توجه به شرایط بیمار و وضعیت او دارو تجویز و مقدار آن مشخص می شود. برای اینکه عوارض جانبی دارو کمتر شود پزشک ابتدا دوز کمتری را تجویز می کند و در صورت نیاز میزان آن را زیادتر می کند.
اگر این دارو را با غذا مصرف کنید تا حد زیادی از عوارض آن کاهش میدهید. مصرف سرترالین می تواند خواب آلودگی را ایجاد کند که پزشک به شما توصیه می کند تا پیش از خواب این دارو را مصرف کنید.
نکات مهم در رابطه با مصرف سرترالین
- – در زمان مصرف دارو به هیچ عنوان نباید از الکل مصرف گردد.
- – مادران شیرده و باردار بهتر است در صورت نیاز برای مصرف حتما زیر نظر پزشک صورت بگیرد.
- – برای بیمارانی که احتمال خودکشی در آن ها وجود داشته است نباید میزان زیادی از سرترالین در اختیار آن ها باشد.
- – در زمان مصرف دارو باید از فعالیت های که نیاز به تمرکز زیاد دارند مثل رانندگی ، خودداری نمود.
- – هیچ وقت نباید دارو به صورت خودسرانه قطع شود یا میزان مصرف آن نیز زیادتر گردد.
- – ممکن است برای رسیدن به اثر ضد افسردگی نیاز باشد تا دارو به مدت چهار هفته مصرف گردد.