موارد مصرف و عوارض مبندازول

موارد مصرف و عوارض مبندازول : از جمله داروهای است که در جهت درمان عفونتهای انگلی روده ی مثل کرمکها، کرهای قلاب دار و کرهای گرد مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو با نام های تجاری Emverm، Vermox شناخته می شود. مبندازول به شکل خوراکی مصرف می شود که البته میتواند بدون غذا یا همراه آن باشد.

قرص مبندازول (Mebendazole) 

قرص مبندازول به عنوان یک داروی ضدکرم به شمار می رود و سبب پیشگیری از رشد و تکثیر کرمهای می شود به تازگی تخمک گذاری شده اند. این دارو برای درمان بیماریهای انگلی که توسط کرمها ایجاد شده اند تجویز می گردد. البته مبندازول برای درمان موارد دیگری مثل انتروبیاز و تریکوریاز یا آسکاریازیس وکاپیلاریازیس می تواند استفاده شود. اما اثر درمانی آن روی کرمک ها ،کرمهای نواری،کرمهای گرد،کرمهای قلاب دار و کرمهای شلاقی می باشد.

چگونگی مصرف دارو

موارد مصرف و عوارض مبندازول : حتما باید میزان مصرف دقیق دارو و چگونگی آن توسط پزشک تعیین گردد زیرا  دوز داروی مبندازول با توجه به وضعیت پزشکی بیمار و پاسخ به درمان مشخص میشود. این نکته بسیار مهم است که شما مصرف دارو را با توجه به دستورات پزشکتان انجام بدهید. هیچ وقت دوزی از دارو را فراموش نکنید و آن را از دست ندهید و همیشه ساعت مصرف دارو را یادداشت کرده تا از فراموش کردن آن پرهیز کرده باشید.

دوره ی مبندازول به صورت کامل پشت سر بگذارید و حتی اگر علائم ناپدید شوند بازهم به مصرف ادامه بدهید. در صورتی که شما زودهنگام دارو را قطع کنید می تواند عفونت به بدن شما بازگشت داشته باشد. معمولا اگر این دارو در درمان عفونهای کرمک یا pinworm تجویز شده باشد به شکل 1 دوز واحد داده می گردد و اگر نیاز باشد درمان ثانویه در چند هفته تجویز می شود.

اما اگر برای عفونتهای کرم های معمولی تجویز گرددد به شکل خوراکی برای سه روز که معمولا 2 بار در روز (صبح و عصر) مطابق دستور پزشک می باشد و در صورت امکان برای چند هفته درمان ثانویه نیز ممکن است داده شود. اگر برای درمان دیگر عفونتها ،مبندازول تجویز شده باشد باید حتما طبق دستور پزشک مصرف را دنبال نمایید چون ممکن است پزشک دارو را برای بیشتر از 2 بار در روز تجویز کرده باشد و نیاز باشد که بیشتر از سه روز دارو را مصرف نمایید. توصیه می شود اکیدا از مصرف خودسرانه داروها پرهیز کنید.

نکته) این دارو را می توانید ببلعید یا بجویید یا به صورت خرد شده و با غذا مصرف نمایید.

نکته) اگر پس از مصرف این دارو علائم بهبودی را مشاهده نکردید و وضعیت شما نیز بهتر نشد حتما باید پزشک را مطلع نمایید تا اگر نیاز است دارو را تغییر بدهد یا در میزان دوز مصرفی آن تجدید نظر کند.

عوارض مبندازول

عوارض مصرف مبندازول

این امکان وجود دارد که پس از مصرف مبندازول عوارضی چون دردمعده، استفراغ، اسهال، سردرد، خواب آلودگی، سرگیجه ، درد شکم ایجاد گردد. در صورتی که هر کدام از این علائم را مشاهده کردید باید به پزشک مراجعه نمایید.

عوارض زیر نیز به ندرت اتفاق می افتد ولی لازم است که در خصوص آن ها آگاهی داشته باشیم و سریعا در صورت مشاهده به پزشک تان اطلاع بدهید:

  • – درد شدید شکم یا  خون ریزی
  • – کبودی راحت
  • – علائم عفونت جدی مثل تب
  • – خستگی های غیر طبیعی
  • – ضعف
  • – تشنج
  • – ادرار تیره یا صورتی
  • – زردی پوست یا چشم

واکنش های آلرژیک دارو (مثل خارش، بثورات پوستی، تورم و…) بسیار نادر است ولی اگر شما این دسته از واکنشها را مشاهده نمودید حتما فورا تحت مراقبتهای پزشکی قرار بگیرید.

تداخل های دارویی

  • – مترونیدازول
  • – سایمتیدین
  • – داروهای ضد تشنج مانند فنی‌توئین
  • -کاربامازپین

موارد مصرف و عوارض مبندازول : در صورتی که نسبت به داروی خاصی حساسیت داشته اید حتما پیش از تجویز پزشک به او اطلاع بدهید.