موارد مصرف و عوارض کارودیلول :فشارخون ایده ال باید حدودا 120/80 میلیمتر جیوه باشد ولی در صورتی که زیادتر از این عدد و یا کم تر از 140/90 میلی متر جیوه باشد با نام فشار خون خفیف شناخته می شود که البته جز بیماری ها به شمار نمی رود.
امروزه داروهای زیادی وجود داشته اند که هر کدام از آن ها برای درمان خاصی استفاده می شوند و یکی از داروهای که توسط پزشکان برای کنترل فشارخون تجویز می شود و جز داروهای کاهنده فشارخون است، کارودیلول می باشد. اگر موارد مصرف و عوارض کارودیلول را نمی دانید ادامه این پست را مطالعه کنید.
قرص کارودیلول (Carvedilol)
دلایل زیادی وجود داشته است که می توانند به صورت مقطعی سبب شوند که افزایش فشار خون انجام شود که در ادامه به برخی از آن ها اشاره شده است:
- – استرس
- – تغذیه غلط و رژیم های غذایی ناسالم
- – کم خوابی یا بیخوابی
- – فشارهای روانی
- – عصبانیت
- – و…
اگر که فشارخون فرد از 160/100 میلیمتر جیوه بیش تر باشد می گویند که دچار فشارخون بسیار بالا شده است و اگر که بین 140/90 تا 159/99 میلیمتر جیوه باشد می گویند که مبتلا به بیماری فشارخون است.
افرادی که دچار فشارخون بسیار بالا هستند می توانند در معرض ناراحتیهای کلیوی یا عروقی و قلبی قرار بگیرند و حتما باید سریعا به سراغ درمان بروند چون این وضعیت بسیار خطرناک است. قرص کارودیلول از جمله داروهای است که برای کنترل فشارخون تجویز می گردد و همچنین داروهای کاهش فشارخون به شمار می رود و نام تجاری Coreg – Coreg CR شناخته می شود. افزون بر موارد گفته شده این دارو در درمان نارسایی قلبی نیز مفید است زیرا گشاده شدن عروق و کاهش ضربان قلب را نیز به دنبال داشته است.
چگونگی مصرف دارو
موارد مصرف و عوارض کارودیلول : یکی از موارد مهمی که باید در مصرف داروها آن را مد نظر داشته باشیم چگونگی مصرف دارو و میزان دوز مصرف آن است. البته همیشه پزشک باید برای تعیین آن دستورات لازم را به بیمار ارائه بدهد چرا که میزان مصرف در هر فرد متفاوت است.
نکته) توصیه می شود که این دارو را به همراه غذا مصرف کنید و در زمان مصرف کارودیلول به صورت منظم و دوره ی فشارخون خود را کنترل نمایید.
نکته) قرص کارودیلول ،داروی می باشد که برای درمان فشارخون و بیماری های مثل نارسایی قلبی مورد استفاده قرار می گیرد.
موارد منع مصرف کارودیلول
موارد مصرف و عوارض کارودیلول : کارودیلول برای افراد زیر منع مصرف داشته است:
- – نارسایی کبدی
- – برادیکاردی شدید
- – اسیدوز متابولیک
- – برادیکاردی سینوسی
- – نارسایی قلبی کنترل نشده
- -آسم برونشیال
- – بلوک دهلیزی بطنی
- – شوک کماردیوژتیک
- – آسم برونکواسپاسم
- – سابقه بیماریهای انسدادی ریه
تداخل های دارویی
- – داروهای مهارکننده مونوآمینو اکسیداز
- – ريفامپين
- – انسولین و داروهای خوراکی ضد دیابت
- – دیگوکسین
- – وراپامیل
- – دیلتیازم
- – رزرپین و کلونیدین
- – سايمتيدين
نکته) قرص کارودیلول سبب می شود برخی از مواد شیمیایی که در خون وجود دارند مثل اندورفین، خنثی گردند. این خنثی شدن اندورفین می تواند کاهش ضربان قلب و کاهش فشار خون را به دنبال داشته باشد. این دارو در گروه داروهای بتابلوکر قرار داشته است.
عوارض مصرف دارو
موارد مصرف و عوارض کارودیلول : همیشه پیش از اینکه پزشک برای شما داروی را تجویز کند در مورد عوارض مصرف دارو مشورت های لازم را دریافت کنید و اگر بیماری خاصی دارید یا دارویی گیاهی و شیمیایی را مصرف می نمایید به پزشک اطلاع بدهید .از رایج ترین موارد مصرف این دارو شامل گزینه های زیر است:
- – ایجاد آلرژی
- – کاهش شدید ضربان قلبی
- – ایجاد حالت ضعف و خستگی
- – سردرد و سرگیجه یا حالت تهوع
- – ایجاد تنگی نفس
- – بالا رفتن آنزیمهای کبدی
- – چاقی
- – اسهال
- – عفونت دستگاه تنفسی یا ناتوانی جنسی
- – گرگرفتگی
- – بیهوشی یا اختلالات خواب
- – سنکوب
- – و…
نکته) اگر این دارو با مسدودکننده های کانال کلسیمی مصرف گردد ممکن است در هدایت سبب ایجاد اختلال شود.