موارد مصرف و عوارض والسارتان : پزشکان همیشه به افراد توصیه می کنند که به صورت مداوم فشارخون خود را اندازه گیری کنند که این موارد با افزایش سن و همچنین در افراد دارای سابقه سکته اهمیت بیشتری پیدا می کند. از جمله داروهای که پزشک برای کاهش فشارخون بیماران تجویز می کند، قرص والسارتان می باشد.
قرص والسارتان (Valsartan)
این قرص به عنوان یکی از داروهای ضد فشارخون می باشد که کمک می کند تا در رگ ها گردش خون بهتر انجام شود و همچنین در افرادی که به پرفشاری خون مبتلا هستند از بروز سکته پیشگیری می کند. این دارو هم مانند داروهای دیگر می تواند عوارضی را برای بیمار در پی داشته باشد که در ادامه به آن ها اشاره شده است. باید افرادی که نیاز به کنترل فشارخون دارند به صورت مداوم این کار را انجام داده و در صورت نیاز از دارو استفاده کنند که حتما باید به تجویز پزشک باشد. از جمله مواردی که جز عوارض فشارخون بالا است، سکته مغزی و قلبی می باشد.
به صورت کلی می توان گفت اصلی ترین موارد مصرف این دارو برای کاهش فشارخون می باشد. البته گاهی پزشک در بیمارانی با نارسایی قلبی برای بهبود یافتن روند درمان نیز دارو را تجویز می کند. در نهایت این نکته را در خصوص مصرف داروی والسارتان در نظر بگیرید که سبب درمان نمی شود بلکه به کنترل آن کمک می نماید و گاهی ممکن است نیاز باشد تا اخر عمر بیمار دارو را مصرف کند.
نکته)قرص والسارتان همانطور که اشاره کرده ایم از تنگ شدن عروق پیشگیری کرده و بهبود گردش خون را به دنبال دارد و بر روی بیمارانی که نقش عملکرد بطن چپ یا نارسایی قلبی دارند تاثیر مثبتی را وارد می کند.
تداخل های دارویی
- – داروهای ضد فشار خون
- – آلفوزوسین
- – هیدروکلروتیازید
- – آمیفوستین
- – دیازوکساید
- – مهارکنندههای منوآمینواکسیدان
- – الترومبوپگ
- – داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی
- – مهارکنندههای فسفودی استراز 5
- – نمکهای پتاسیم
- – اپلرنون
- – آنالوگهای پروستوسیکلین
- – تریمتوپربم
- – پنتوکسیفیلین
- – تولواپتان
چگونگی مصرف دارو
موارد مصرف و عوارض والسارتان : حتما پزشک باید میزان دوز مصرفی این دارو را مشخص کند و نحوه ی مصرف آن باید توسط پزشک تعیین شود و میزان دقیق مصرفی برای هر شخصی متفاوت می باشد. اما معمولا وقتی دارو برای کاهش فشار خون در بزرگسالان تجویز شود میزان آن 80 تا 160 میلی گرم در روز یک بار خواهد بود و نیاز است که بیمار دو تا چهار هفته تحت درمان باشد تا فشارخون وی کنترل گردد.
عوارض جانبی دارو
از رایج ترین عوارضی که پس از مصرف والسارتان می تواند برای بیمار به وجود بیاید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- – افزایش پتاسیم خون
- – سردرد
- – سرگیجه
- – خستگی
- – کاهش فشار خون
- – اسهال
- – درد شکم
- – تاری دید
- – سرفه
- – عفونت ویروسی
موارد مصرف و عوارض والسارتان: مصرف این دارو اصلا برای کودکان زیر شش سال توصیه نمی گردد.
نکات مهم پیش از مصرف دارو
1)توصیه می شود خانم های شیرده در دوران شیردهی به نوزادشان از این دارو استفاده نکنند.
2)مصرف این دارو می تواند در دوران بارداری برای جنین خطرهای را به دنبال داشته باشد. لذا اگر در زمان مصرف این دارو باردار شدید حتما سریعا مصرف دارو را قطع کرده و به پزشک اطلاع بدهید.
3)در صورتی که شما از رژیم غذایی خاصی پیروی می کنید حتما به پزشک اطلاع بدهید.
4)بیمارانی که مشکلات کبدی، قلبی یا کلیوی داشته اند حتما باید در خصوص مصرف این دارو با پزشک مشورتهای لازم را داشته باشند.
5)از جینسینگ، زنجبیل و کولا و شیرین بیان در زمان مصرف این دارو استفاده نکنید.
6)در صورتی که پس از مصرف این دارو احساس بهبودی را در خودتان مشاهده کردید به صورت خودسرانه اقدام به قطع مصرف دارو نکنید و حتما دوره ی درمان با دارو را به صورت کامل طی کنید.
7)برای اینکه اطلاعات کاملی در خصوص مصرف این دارو بدست بیاورید حتما پیش از مصرف بروشور درون جعبه را به صورت کامل مطالعه نمایید.