موارد مصرف و عوارض قرص مترونیدازول : شناخت داروها و آشنایی با عوارض جانبی آن ها می تواند به ما کمک بسیاری در زمان مصرف دارو داشته باشد. یکی از داروهای که برای درمان برخی از عفونت ها مورد استفاده قرار می گیرد مترونیدازول می باشد که البته باید در نظر داشته باشید که داروی مترونیدازول تاثیری بر روی عفونتهای ویروسی نداشته است .
METRONIDAZOLE از جمله داروهای رایجی است که پزشکان برای درمان عفونت های باکتریایی آن را تجویز می کنند و در دسته داروهای آنتی بیوتیک نیتروایمیدازول قرار داشته است. در ادامه این پست شما می توانید موارد مصرف و عوارض قرص مترونیدازول را مطالعه نمایید.
در چه مواردی از مترونیدازول استفاده می شود؟
بهتر است در همین ابتدا بدانید که اگر این دارو زیادتر از حد مصرف شود منجر به افزایش عوارض جانبی آن خواهد شد به همین دلیل برای چگونگی مصرف و میزان دوز دقیق دارو به تجویز پزشک نیاز می باشد. به صورت کلی برای درمان موارد زیر مترونیدازول تجویز می گردد:
- – عفونت کبد
- – عفونت باکتریایی واژن
- – عفونت معده
- – عفونت پوست
- – مفاصل
- – دستگاه تنفسی و مغز
- – همراه با داروهای ضد زخم
- – برای درمان برخی از زخم های معده
اگر از این دارو استفاده می کنید و عفونت در شما از بین رفته است هیچ وقت نباید خودسرانه برای قطع دارو اقدام نمایید چون ممکن است پس از قطع مصرف دوباره بیماری عود نماید. برای تغییر در میزان دوز دارو حتما باید پزشک تجویزهای لازم را انجام بدهد.
برای اینکه از بروز ناراحتی های معده جلوگیری شود بهتر است دارو را همراه غذا و یا یک لیوان آب و یا شیر میل نمایید.
عوارض جانبی مصرف مترونیدازول
مصرف این دارو می تواند منجر به بروز عوارض جانبی زیر شود:
- – سردرد
- – سرگیجه
- – اسهال
- – درد معده
- – تهوع و استفراغ
- – یبوست
- – کاهش میزان اشتها
- – خشکی دهان
البته مصرف این دارو می تواند سبب شود تا ادرار به رنگ تیره باشد اما فراموش نکنید پزشک تشخیص داده است که عوارض دارو از میزان تاثیرهای آن برای شما کمترخواهد بود. اگر هر کدام از عوارض زیر برای شما طولانی مدت شد حتما باید به پزشک مراجعه نمایید.
اگر عوارض نادری مثل گلودرد ،تب مزمن،خون ریزی، تهوع یا استفراغ شدید و… برای شما رخ داد حتما سریعا باید به اورژانس مراجعه کرده و پزشک را مطلع نمایید.
در صورتی که شما برای یک وعده مصرف قرص را فراموش کردید به محض یادآوری آن را مصرف نمایید ولی اگر به وعده بعدی نزدیک بودید، باید وعده ی فراموش شده را رد کرده و در وعده جدید قرص را مصرف کنید.
احتیاط های لازم در زمان مصرف دارو
موارد مصرف و عوارض قرص مترونیدازول : دارو را همیشه دور از دسترس اطفال قرار داده و از گرمای زیاد و رطوبت به دور نگه دارید. دمای اتاق برای نگهداری دارو مناسب می باشد.
- 1)اگر مترونیدازول به صورت شربت است حتما باید پیش از مصرف به خوبی آن را تکان بدهید.
- 2)میزان دقیق مترونیدازول را پزشک برای شما تعیین می کند و اصلا نباید در دوز دارو تغییراتی را ایجاد کنید.
- 3)قرص یا کپسول مترونیدازول باید به صورت سالم و همراه با آب مصرف گردد.
- 4)عموما این دارو به صورت بسته های 10 تایی در داروخانه ها فروخته می شوند.
- 5)اگر برای درمان عفونت واژن از مترونیدازول استفاده کنید ممکن است نیاز به این باشد که همسرتان نیز از دارو استفاده کند در غیراینصورت امکان بروز عفونت مجدد وجود دارد.
- 6)اگر از این دارو استفاده می کنید ممکن است بر روی نتایج آزمایش تغییراتی را به وجود بیاورد پس حتما در چنین شرایطی پزشک را از مصرف دارو مطلع نمایید.
- 7)مصرف داروهای آنتی بیوتیکی می تواند اسهال را در فرد به وجود بیاورد که نشانه ی از عفونت جدید می باشد. در صورت وجود اسهال خونی یا ابکی سریعا پزشک را مطلع نمایید.