- موارد مصرف و عوارض شربت دیفن هیدرامین : یکی از شربت های پر استفاده ی که تقریبا می توان گفت همه ما آن را می شناسیم ،شربت دیفن هیدرامین است. این شربت در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و اگر شما نسخه ی پزشک نداشته باشید نیز می توانید برای تهیه این شربت به داروخانه مراجعه نمایید. ولی بهتر است همین ابتدا بدانید که پزشکان همواره توصیه می کنند که هیچ دارویی را بدون تجویز و خودسرانه مصرف نکنید.
نکته) پیش از اینکه بخواهید داروی را مصرف کنید حتما باید با پزشک مشورت نموده و از عوارض مصرف دارو مطلع شوید.
Diphenhydramine به عنوان یک آنتی هیستامین شناخته شده است و در پیشگیری و در مان موارد مختلفی کاربرد دارد که در ادامه به آن ها اشاره شده است:
- – حساسیت ( سرفه ، خارش و قرمزی چشم ها ، آبریزش بینی و خارش بدن)
- – سرماخوردگی (آبریزش بینی و عطسه، سرفه )
- – پارکینسونیسم (حرکت های غیرارادی، لرزش)
- – سرگیجه
- – استفراغ یا تهوع و حالت های بی خوابی
- اما بیشتر از دیفن هیدرامین در زمان های سرماخوردگی و تسکین سرفه استفاده می گردد.
- مصرف دیفن هیدرامین چه عوارضی دارد؟
- مصرف شربت دیفن هیدرامین نیز مانند دیگر داروها می تواند برای بیمار عوارضی را داشته باشد که می توان به موارد زیر به عنوان عوارض دیفن هیدرامین اشاره نمود:
- – سردرد و حالت گیجی
- – خواب آلودگی و تاری دید
- – وجود عوارضی در دستگاه گوارشی و دوربینی
- – عوارض پسیکوموتور
- – عوارض ضد موسکارینی مثل خشکی دهان
- موارد مصرف شربت دیفن هیدرامین : همانطور که اشاره کرده ایم دیفن هیدرامین در زمان های مثل بیخوابی، تشکین علائمی چون سرفه، بیماری مسافرت، آلرژی ، پارکینسون، رینیت کهیر مصرف می گردد.
- نحوه ی مصرف دیفن هیدرامین
- هر داروی را که شما بخواهید مصرف نمایید باید میزان دقیق آن را پزشک تعیین کرده باشد و زیاد و کم کردن میزان دارو می تواند سبب بروز عوارض جدی برای بیمار گردد ولی به صورت معمول این شربت با میزان زیر مصرف می شود:
- – برای کودکان(سن دو سال تا شش سال) : در هر 4 تا 6 ساعت 1 بار (شش میلی گرم الی 25)
- – برای کودکان(سن شش سال تا دوازده سال): در هر 4 تا 6 ساعت 1 بار (12 میلی گرم الی 25)
- – برای بزرگسالان: هر 4 الی 6 ساعت یک بار (25 میلی گرم)
- اگر بیمار برای مدت زمان زیادی این دارو را مصرف نماید می تواند سبب خشک شدن گلو و دهان گردد و البته این احتمال وجود دارد که پوسیدگی دندان ها رخ بدهد.
- اگر برای درمان بیماری مسافرت این دارو را می خواهید مصرف کنید باید حدود سی دقیقه پیش از اینکه حرکت کنید و در مواقع مورد نیاز پیش از هر بار وعده غذایی و پیش از زمان خواب استفاده کنید.
- تداخل های دارویی دیفن هیدرامین به شرح زیر می باشد:
- -دارو های آنتی کولینرژیک
- – داروهای خواب
- – الکل
- – داروهای سمی(مانند سالیسیلات ها-وانکو مایسین)
- – آرام بخشها
- – مضعف های CNS
- هشدار جدی در مورد شربت دیفن هیدرامین: متاسفانه بارها دیده ایم که برخی از پدر و مادرها در زمان سرماخوردگی یا بیماری به کودکانشان شربت دیفن هیدرامین می دهند که البته توسط پزشکان این کار ممنوع شده است و خوردن این شربت می تواند در یادگیری کودکان زیر شش ماه اختلال های را ایجاد کند پس نباید بدون تجویز پزشک هیچ دارویی را به کودکان خود بدهیم.
- این شربت ها را اصلا نباید به عنوان یک خواب آور برای کودکتان در نظر بگیرید و در واقع شربت های که سبب می شوند خواب آلودگی در کودک تشدید شود بسیار خطرناک می باشندو حتی مصرف داروهای این چنینی برای زمان کوتاه می تواند عوارضی مثل ضایعات مغزی را به دنبال داشته باشد.اگر سرماخوردگی شدیدی دارید پیش از اینکه بخواهید به سراغ درمان های دارویی بروید بهتر است از روش های خانگی برای درمان استفاده کنید.
- نکته) در زمان شیردهی این دارو را اصلا نباید استفاده کنید چون می تواند از طریق شیر وارد بدن نوزاد گردد.