موارد مصرف و عوارض سیتالوپرام : اگر در اطراف شما فردی مبتلا به افسردگی وجود داشته باشد ممکن است با داروی سیتالوپرام که برای درمان آن تجویز شده ،آشنایی داشته باشید.این دارو می تواند سبب بهبود وضعیت روحی و زندگی فردی شود.
سیتالوپرام برای درمان افسردگی تجویز شده و همچنین می تواند بر روی مواردی چون وسواس،استرس و اضطراب، فوبیا و… نیز تاثیرگذاری خوبی داشته باشد. قبل از اینکه بخواهید داروهای ضد افسردگی را مصرف کنید بهتر است اطلاعاتی در مورد آن بدست بیاورید.
مصرف داروی سیتالوپرام
اول از هر چیزی باید بدانید که چگونه مصرف دارو را قطع کنید یا کنار بگذارید چون این دارو بر روی ترشح های شیمیایی به واسطه مغز تاثیر می گذارد و سبب ایجاد تغییر در آن می شود پس هر گونه قطع مصرف غیراصولی آن ممکن است خطرات بسیار جدی را برای بیمار به همراه داشته باشد.
به صورت کلی می توان گفت که موارد مصرف سیتالوپرام شامل گزینه های زیر است:
1)برای درمان افسردگی 2)درمان مشکلات پیش از قاعدگی 3)درمان گرگرفتگی بعد از یائسگی 4)اختلال های ترس 5)وسواس 6)درمان استرس و ترسهای بعد از رخ دادن سانحه 7)بی اشتهایی عصبی و مشکلات مرتبط با پرخوری و…
این دارو می تواند به صورت قرصهای خط دار صورتی رنگ در اندازه های 10 و 20 میلی گرمی و همچنین به شکل محلول خوراکی باشد.
تداخل های دارویی
اگر در میزان مصرف هر دارویی تغییراتی را ایجاد کرد میزان اثر بخشی آن نیز کاهش یا افزایش می یابد. در مصرف قرص ها نیز ممکن است در صورت کاهش اثربخشی ممکن است بهبود اختلال روحی را از دست بدهد و اگر میزان اثربخشی افزایش داشته باشد عوارض بسیار خطرناکی را برای بیمار به همراه دارد.
نکته) هر گونه افزایش یا کاهش میزان مصرف دارو را باید با نظر پزشک انجام بدهید.
اگر داروهای مهارکننده سروتونین مثل سیتالوپرام با داروهای اکسیداز تک آمین مانند سیلیجیلین ،فنلزین، ترانیل سیپرومین، ایزوکاربوکسازید، تریپتوفان ترکیب شود می تواند سبب ایجاد عوارضی مانند سرگیجه، ایجاد لرزش در بدن ،افزایش فشار خون و اختلال بیش فعالی گردد.
نکته) اگر در روش درمان و داروها تغییراتی ایجاد شود باید بین قطع کردن دارو و شروع مصرف داروی جدید 14 روز فاصله وجود داشته باشد.
موارد مصرف و عوارض سیتالوپرام : اگر سیتالوپرام با داروهای ضد التهابی غیراسترونیدی و آسپرین مصرف شود می تواند در ناحیه فوقانی دستگاه گوارش موجب خونریزی گردد.
عوارض مصرف دارو
در صورتی که پس از مصرف دارو با عوارض زیر روبرو شده اید حتما سریعا با اورژانس تماس بگیرید:
1)تورم دهان و صورت 2)وجود مشکل در بلعیدن غذا 3)احساس تنگی نفس 4)وجود خارش زیاد روی پوست 5)ایجاد مشکل در حرکتهای بدن 6)افزایش ادرار زیادتر از حد 7) ایجاد تشنج 8)تغییر در فرآیند ضربان قلب 9)غش کردن و وجود اختلال در سطح هوشیاری 10)سفت شدن زیاد عضلات یا گرفتگی 11)احساس تغییر در بینایی 12)وجود مدفوع خونی یا بسیار تیره
هر گونه عوارض دارویی برای مدت زمان کوتاهی خواهد بود و در صورت قطع مصرف دارو از بین می رود ولی اگر بیش از حد نگران هستید حتما با پزشک مشورت های لازم را داشته باشید. عوارض دارو می تواند شامل گزینه های زیر باشد:
- – لرزش بدن
- – خشک شدن دهان
- – وجود حالت تهوع
- – گیجی سر
- -مشکلات مرتبط با خواب و خواب آلودگی
- – تاری دید
- – بالا رفتن میزان بزاق دهان
- – عرق کردن بدن زیادتر از حد طبیعی
- – احساس درد در شکم
- – ابریزش بینی و ایجاد سینوزیت
- – اسهال
- – تب
- – کم شدن اشتها
- – کم شدن میزان میل جنسی
- – کاهش فشار خون
نکات مهم در خصوص مصرف سیتالوپرام
موارد مصرف و عوارض سیتالوپرام : دقت داشته باشید حتما پیش از مصرف دارو، بروشور درون جعبه را به دقت مطالعه کرده و سپس مصرف کنید.
اثرهای این دارو در هفته های اول می تواند مطلوب نباشد و حتی سبب تقویت افکار منفی شود پس بهتر است در هفته های اول با پزشک خود در ارتباط باشید.
افرادی که مبتلا به دیابت هستند چون این دارو روی قندخون تاثیر می گذارد بهتر است به صورت مداوم قندشان را چک کنند.