یکی از داروهای که برای درمان عفونت های باکتریایی مختلف از آن استفاده می شود، سیپروفلوکساسین می باشد. در ادامه این پست می خواهیم به موارد مصرف و عوارض سیپروفلوکساسین بپردازیم تا شما بتوانید در صورت نیاز با آگاهی بیشتری این دارو را مصرف نمایید.
موارد مصرف و عوارض سیپروفلوکساسین : سیپروفلوکساسین رشد باکتری ها را متوقف می کند و به دسته داروهای تعلق داشته که با نام آنتی بیوتیک کینولون شناخته می شوند.
در چه مواردی از قرص سیپروفلوکساسین استفاده می شود؟
همانطور که اشاره کره ایم از این دارو برای درمان عفونت های باکتری هایی استفاده می گردد و برای عفونت های که عامل ایجادکننده آنها ویروس ها هستند مثل سرماخوردگی تجویز نمی شود.
نکته) اگر از هر آنتی بیوتیکی به صورت غیرصحیح استفاده شود یا در موارد غیرضروری آن را بکار بگیرید می تواند منجر به کاهش میزان اثربخشی دارو شود. لذا توصیه می شود حتما با تجویز پزشک و دستور مصرف او برای مصرف داروها اقدام نمایید.
به صورت کلی این دارو در زمان درمان موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرد:
- – درمان عفونت های ناشی از باکتریهای گرم منفی
- – تاثیر متوسط در برابر باکتری های گرم مثبت
- – عفونت های دستگاه گوارش
- – سوزاک و سپتی سمی ناشی از میکروارگانیسمهای حساس
- – عفونت های مجاری اداری
نکته) زمانی که این دارو استفاده می کنید در مقابل تابش مستقیم نور آفتاب قرار نگیرید.
عوارض جانبی سیپروفلوکساسین
زمانی که پزشک دارو را برای بیمار تجویز می کند او تشخیص میدهد که فواید دارو از میزان عوارض آن بیشتر است.اما اگر شما پس از مصرف دارو سیپروفلوکساسین با عوارض زیر روبرو شدید حتما سریعا به پزشک اطلاع بدهید تا اگر نیاز است تغییراتی در میزان دوز دارو یا تغییر آن شکل بگیرد.
- – تهوع
- – اسهال
- – سرگیجه
- – سبکی در سر
- -سردرد
- – احساس سوزش یا خارش در پوست
- – سرخی یا تورم پوست
- – مشکلات خواب
اگر هر کدام از عوارض جانبی برای بیمار ادامه دار باشد ممکن است سبب شود تا حال بیمار وخیم تر شود پس اطلاع پزشک در چنین شرایطی امری کاملا ضروری به شمار می رود:
- – سردردهای شدید و مداوم
- – حالت لرزش بدن
- – تغییرهای بینایی
- – سرگیجه های شدید و حالت غش
- – تشنج
- -ضربان قلب به صورت نامنظم و سریع
- – ایجاد تغییرات مرتبط با خلق و خو مثل افسردگی یا توهم و…
اختلال های مرتبط با دارو
اختلال های دارویی سیپروفلوکساسین شامل موارد زیر می باشد:
- – پروبنسید
- – آهن
- – تیزانیدین
- – داروهای آنتی اسید و مواد جاذب
- – کینولونها
- – تئوفیلین
- – وارفارین
اشکال دارویی و میزان مصرف
این دارو به صورت قرص و آمپول و قطره های گوش و چشمی وجود داشته است و به واسه خوراکی خیلی خوب به بدن جذب می گردد ولی اگر در حضور غذا باشد در جذب دارو تاخیرهای به وجود می آید. اگر دارو به صورت قرص باشد در اندازه های 250 و 500 و 750 میلی گرمی است.
میزان دقیق اندازه مصرف دارو را پزشک باید تعیین کند و حتما باید مطابق نظر پزشک مصرف دارو صورت بگیرد. اما معمولا پزشکان برای هر 12 ساعت دارو را تجویز می کنند و عموما 2 ساعت پس از غذا خواهد بود.
اگر می خواهید اثربخشی بیشتری از این دارو را در زمان مصرف مشاهده نمایید بهتر است در طول درمان مصرف آب را افزایش بدهید. همچنین اگر در طول درمان روند بهبودی را مشاهده نمودید هیچ وقت خودسرانه مصرف دارو را ترک نکنید و اجازه بدهید تا روند درمان کامل شود و مصرف را قطع نکنید چون ممکن است پس از قطع مصرف مجدد بیماری شما عود کند.
موارد مصرف و عوارض سیپروفلوکساسین : مصرف این دارو برای کودکان و نوجوان های زیر 18 سال توصیه نمی شود. مصرف این دارو می تواند سبب بروز حالت های مثل سرگیجه شود پس توصیه می شود بعد از مصرف سیپروفلوکساسین از انجام کارهای مثل رانندگی یا مواردی که به تمرکز نیاز دارد خودداری نمایید.