موارد مصرف و عوارض پیروکسیکام : این دارو از گروه داروهای مسکن به شمار می رود که اصلی ترین کاربرد آن در کاهش میزان درد یا توقف آن می باشد. البته کاربردهای دیگری نیز داشته است که می توانیم به درمان آرتروز اشاره کنیم چون اثر ضد التهابی دارد. در برخی از موارد برای بسیاری از بیمارها مثل سردرد یا دندان درد نیز تجویز می گردد.
یکی از اشکال دارویی پیروکسیکام امپول است که داروی ضدالتهابی بوده و میتواند برای دردهای بسیاری تجویز گردد و همچنین در درمان دردهای مفصلی نیز کاربرد دارد. هر دارویی می تواند عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد از رایج ترین عوارض پیروکسیکام تهوع است.
پیروکسیکام (Piroxicam) و نحوه مصرف
با توجه به آنچه که اشاره کرده ایم می توان اینگونه گفت که اصلی ترین موارد مصرف پیروکسیکام در درمان آرتروز، دندان درد، سردرد، نقرس، دردهای قاعدگی، دردهای عضلانی، استئوآرتریت و روماتیسم می باشد. پیروکسیکام از جمله مهارکننده های قوی آنزیم سیکلواکسیژناز به شمار می رود. این انزیم سبب می شود تا تبدیل اسید آراشیدونیک به پروستاگلاندینها صورت بگیرد.
حداقل 2 سیکلواکسیژناز موجود است که شامل Cox-۱ و Cox-۲ می باشد. پیروکسیکام می تواند سیکلواکسیژناز را مهار کند که تولید پروستاگلاندینها را کاهش خواهد داد و به صورت اثر ضد التهابی و ضد دردی خود را نشان میدهد.
پیروکسیکام به صورت امپول، کپسول و قرص وجود داشته است.
حتما باید میزان مصرف هر دارویی به واسطه پزشک مشخص شود. اما اگر این دارو به صورت کپسول 10 میلی گرمی خوراکی باشد در بالغین میزان مصرف روزی یک تا دو کپسول خواهد بود. می توان هر دو کپسول را با یکدیگر مصرف کرد یا فاصله 12 ساعتی بین هر کپسول لحاظ گردد.
عوارض مصرف آمپول پیروکسیکام
از رایج ترین عوارض این دارو می توانیم به تهوع، درد شکم، سوزش سر دل، اسهال، یبوست، نفخ شکم و خونریزی گوارشی و زخم معده، گیجی، سردرد، خارش پوست، تار شدن بینایی و سوت زدن گوش اشاره نماییم.
عوارض مصرف کپسول پیروکسیکام
موارد مصرف و عوارض پیروکسیکام : از رایج ترین می توان به عوارض گوارشی مانند تهوع، بیاشتهایی، اسهال، زردی، یبوست، نفخ، خشکی دهان، زخم پپتیک، عوارض کلیوی، عوارض قلبی عروقی مانند تاکیکاردی، ادم محیطی، تپش قلب و واکنشهایآلرژیک مانند پورپورا، راش، خارش، عوارض خونی و خواب آلودگی اشاره کرد.
تداخل دارویی (کپسول پیروکسیکام)
- – داروهای مهارکننده آنزیم ACE
- – داروهای ضد میکروبی کینولونها
- – داروهای پائین آورنده قندخون (سولفونیل اوره)
- – سیکلوسپورین
تداخل های دارویی( آمپول پیروکسیکام)
- – داروهای ضد افسردگی
- – داروهای رقیق کننده خون مثل وارفارین
- – داروهای زیاد کننده ادرار
- – داروهای ضد انعقادخوراکی
- – داروهای ضد فشار خون
- – لیتیم، متوترکسات
- – کورتن
- – پروبنسید
- – متوتروکسات
- – آسپرین
- -گلوکوکورتیکوئید ها
- – سایر داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی
نکات مهم پیش از مصرف دارو
1)اگر دارو برای درمان آرتریت مصرف شود باید حتما طول دوره ی درمان کامل گردد. برای اینکه به نتیجه ی مطلوب برسید حداقل نیاز است که 2 هفته سپری شود.
2)در صورتی که فراموش کردید در ساعتی که لازم است پیروکسیکام را مصرف نمایید، به محض یادآوری باید اقدام به مصرف آن نمایید اما اگر زمان مصرف دوز جدید رسیده است نباید میزان دارو را 2 برابر نمایید. از دوز فراموش شده رد شده و به سراغ دوز جدید بروید.
3)حتما پیش از مصرف دارو ،اگر داروی دیگر را به صورت همزمان مصرف می کنید به پزشک اطلاع لازم را بدهید.
4)در زمان مصرف این دارو باید از مصرف الکل و داروی اسپرین خودداری کنید.
5)اگر علائمی مثل آنفولانزا را مشاهده کرده اید حتما باید سریعا به پزشک اطلاع بدهید.
6)برای بیمارانی که سن بالایی دارند و سالمند هستند، می توانند نسبت به عوارض دارو حساس تر باشند به همین جهت باید احتیاط های لازم در خصوص این افراد صورت بگیرد.
موارد مصرف و عوارض پیروکسیکام : حتما باید مصرف دارو به تجویز پزشک باشد و مصرف خودسرانه دارو می تواند عوارض جدی برای شما به همراه داشته باشد.