موارد مصرف و عوارض آتنولول : فشارخون از جمله بیماری های می باشد که به دلایل مختلفی مانند بالا رفتن سن، چاقی، مصرف زیاد نمک در بدن رخ میدهد. هر چقدر که سن فرد بالاتر برود خطر مبتلا شدن به فشارخون نیز زیادتر می شود. برای کنترل فشارخون داروهای تولید شده اند که می توانند بسیار موثر باشند که یکی از این داروها آتنولول می باشد.اگر در خصوص موارد مصرف و عوارض آتنولول اطلاعاتی ندارید حتما ادامه این مطلب را مطالعه نمایید.
قرص آتنولول (Atenolol)
قرص آتنولول برای کنترل فشارخون تجویز می شود و همچنین در موارد دیگری مثل درمان دردهای قلبی نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو برای پیشگیری از سردردهای میگرنی و همچنین در درمان بی نظمی ضربان قلب نیز توسط پزشکان تجویز میشود.
این نکته را در خصوص مصرف دارو آتنولول نباید از یاد ببرید که به دلیل اینکه کنترل کننده فشارخون می باشد و ممکن است در همه ی عمر نیز این دارو را مصرف کند. اگر برای یک وعده فراموش کرده اید که این دارو را مصرف کنید باید زمانی که آن را به خاطر آوردید سریعا برای مصرف کنید اگر که به زمان مصرف بعدی حداقل هشت ساعت باقی مانده است. اما در غیراینصورت نباید وعده ی فراموش شده را مصرف کنید و اصلا میزان مصرف را 2 برابر نکنید.
میزان مصرف آتنولول
حتما پزشک باید میزان دقیق مصرف قرص آتنولول را برای بیمار مشخص نماید. معمولا به این صورت است که در روز یکبار آتنولول باید مصرف شود. شما باید هر روز در زمان معینی این دارو را استفاده کنید. توصیه می شود که دارو را قبل از صبحانه مصرف کنید تا مصرف آن را فراموش نکنید. معمولا اگر برای کاهش فشار خون تجویز شده باشد در شروع در روز با میزان مصرف ۵۰-۲۵ میلیگرم خواهد بود و در صورت نیاز و تحمل بیمار پس از 2 هفته مقدار دارو تا ۱۰۰-۵۰ میلیگرم نیز می تواند افزایش داشته باشد. در بیمارانی که به آنژین صدری مبتلا هستند تا 200 میلی گرم در روز نیز میتواند میزان دوز مصرف دارو افزایش داشته باشد.
عوارض جانبی دارو
موارد مصرف و عوارض آتنولول : از رایج ترین عوارضی که ممکن است پس از مصرف دارو برای بیمار پدید بیاید می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- – افت شدید فشارخون
- – ایجاد بی خوابی
- – خسخس سینه
- – تنگی نفس
- – کاهش نبض
- – سرد شدن انتهاهای بدن
- – خستگی
- – احساس گیجی
- – تهوع
- – گلودرد
- – خشکی چشم
- – ناتوانی جنسی
تداخل های دارویی
- – داروهای ضد دیابت خوراکی
- – انسولین
- – داروهای مسدود کننده کانال کلسیم
- – کلونیدین
- – گوانابنز
- – کوکائین
- – داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی
- – مهار کنندههای MAO
- – فنیتوئین
- – وراپامیل
- – داروهای سمپاتومیمتیک
- – گزانتینها
- – آمیودارون
- – بیهوش کنندهها
- – سایمتیدین
- – دیژیتال
- – هورمونهای تیروئید
نکته) اگر دچار ضربان قلب بسیار کند، نارسایی قلبی و یا مشکل بلوکAV هستید نباید از این دارو استفاده کنید. هیچ وقت بدون نظر پزشک و به صورت ناگهانی برای قطع مصرف این دارو اقدام نکنید. همیشه پیش از جراحی اگر قرص آتنولول را مصرف می نمایید به پزشک جراح اطلاع بدهید. این امکان وجود دارد که پیش از جراحی ، نیاز باشد تا چند روز مصرف آتنولول را قطع کنید.
توصیه های دارویی
1)در بیماران دیابتی این دارو باید با احتیاط کامل مصرف گردد.
2)در صورت مصرف این دارو ممکن است بیمار دچار سرگیجه یا خواب آلودگی شود لذا لازم است از فعالیتهای که نیاز به تمرکز و هوشیاری دارند پرهیز نماید و همچنین رانندگی نکند.
3)اگر پس از مصرف این دارو افسردگی بروز می دهد باید حتما مصرف دارو قطع گردد.
4)به مصرف کننده آتنولول توصیه می گردد که هر شش ساعت فشارخون خود را کنترل نمایند و همچنین دقت کافی به کیفیت نبض داشته باشند و در صورت کاهش نبض به کم تر از 60 ضربه به پزشک اطلاع بدهید.
نکته) در زمان مصرف دارو از مصرف سیگار و الکل دوری نمایید.