موارد مصرف و عوارض تریامسینولون

موارد مصرف و عوارض تریامسینولون : داروهای مختلفی وجود داشته است که هر کدام از آن ها برای درمان بیماری های خاصی استفاده می شوند. مشکلات پوستی متاسفانه این روزها شیوع زیادی پیدا کرده اند به همین جهت برای درمان این مشکلات و کاهش این بیماری های پوستی، پمادهای زیادی تولید شده اند.

یکی از داروهای ضد قارچ و ضدالتهاب ،پماد تریامسینولون می باشد که برای بیماری های پوستی و بیمارهای مثل اگزما و آرتیت و همچنین درمان الرژی بکار برده می شود. پماد Triamcinolone نیز مانند سایر داروها عوارضی را میتواند برای مصرف کننده به همراه داشته باشد.

Triamcinolone و نحوه ی مصرف

 استفاده از این دارو می تواند سبب کاهش خارش،قرمزی و تورم پوست شود.تریامسینولون  به صورت پماد، امپول و اسپری در دسترس می باشد که چگونگی مصرف و میزان آن باید به واسطه پزشک تعیین کرد چون برای هر نوع درمانی متفاوت می باشد.

این پماد با نام های تجاری  Kenalog-40 , Aristocort نیز شناخته می شود و به صورت کلی در درمان التهابات پوستی مورد استفاده قرار می گیرد.

میزان مصرف این پماد در افراد برای بیماری های متفاوت، مختلف می باشد. اما عموما این پماد در روز برای بیمار دو تا چهار بار تجویز می گردد. برای اینکه بتوانید بهترین میزان اثربخشی این پماد را در اختیار داشته باشید باید اول از هر چیزی محل مورد نظر را بخوبی شست و شو بدهید و بعد از آن خشک نموده و مقداری از پماد را روی محل مورد نظر بگذارید و به آهستگی ماساژ بدهید تا به پوست جذب گردد. دقت کنید که حتما قبل از استفاده از پماد یا بعد از آن بخوبی دست هایتان را بشویید.

نکته) مصرف دراز مدت این دارو ممکن است بیمار را از نظر ابتلا به بیماری های عفونی مستعد نماید و همچنین در طرف دیگر نشانه های عفونت را نیز پنهان می شود. اگر تریامسینولون  به میزان زیادی مصرف گردد می تواند تشدید اختلال های روانی را به دنبال داشته باشد. تاری دید یا کاهش دید، پرنوشی و تکرر ادرار از علائمی بوده که پس از مصرف دارو در صورت وجود باید به پزشک اطلاع داده شود.

تداخل های دارویی

موارد مصرف و عوارض تریامسینولون :پیش از مصرف هر دارویی باید به تداخل های آن دقت کافی را داشته باشید چون ممکن است منجر به کاهش میزان تاثیرات مثبت دارو برای بیمار شود.

  • – پردنیزون
  • – داروهای سرکوب کننده سیستم ایمنی مثل سیکلوسپورین

عوارض دارویی

  • – خارش
  • – تاول
  • – سوزش
  • – پوسته پوسته شدن
  • –  خشکی
  • – آکنه
  • – افزایش رشد مو مخصوصا در صورت
  • – بالا رفتن میزان ریزش مو خصوصا در پوست سر
  • – ایجاد خطوط قرمز بر روی بازو-  صورت- ساق پا- کشاله ران
  • – نازک شدن پوست

موارد مصرف و عوارض تریامسینولون

موارد مصرف و عوارض تریامسینولون : حتما پیش از مصرف این دارو بروشور درون جعبه را به دقت مطالعه نمایید تا در مورد دارو اطلاعات کاملی را بدست بیاورید.

نکات مهم پیش از مصرف دارو

1)این دارو را باید دقیقا مطابق نظر پزشک مصرف نمایید.

2)اگر نسبت به داروی خاص حساسیت دارید حتما به پزشک اطلاع بدهید.

3)از استفاده نمودن این دارو برای دهان، چشم یا بینی خودداری نمایید.

4)اگر که بعد از یک هفته پس از مصرف این دارو، علائم بیماری شما بهبود پیدا نکرد حتما با پزشک مشورت های لازم را داشته باشید.

5)هیچ وقت نباید ناحیه تحت درمان را به وسیله ی پانسمان بپوشانید.

6)پیشنهاد می شود تا جایی که امکان دارد برای کودکان از این دارو استفاده نشود.

7)خانم های باردار و شیرده بهتر است پیش از اینکه اقدام به مصرف این دارو کنند، برای بدست اوردن اطمینان بیشتر با پزشک مشورت نمایید.

8)اگر در زمان مصرف این دارو هر کدام از عوارض آن را مشاهده نمودید حتما به پزشک اطلاع دهید و روند درمان را قطع کنید.