موارد مصرف و عوارض زولپیدم

موارد مصرف و عوارض زولپیدم : قطعا همه ی ما دوست داریم که شبانه خوابی راحت را تجربه کنیم ودر زمان بیماری نیز به خواب بیشتر نیاز داریم. زولپیدم را برای درمان بی خوابی تجویز می کنند و به عنوان یک داروی ارام بخش شناخته می شود.

این داروی ارام بخش برای مدت زمان کوتاه در درمان بی خوابی توسط پزشک تجویز می شود و البته جالب است بدانید که زولپیدم  می تواند در مدت کوتاهی پیش از قرارگرفتن برای عمل جراحی استفاده شود و ویژگی های مثل ضد تشنج را نیز داشته است و می تواند بر روی مغز اثری ارام بخش را ایجاد نماید.

عوارض شایع

این دارو عوارضی مثل تهوع، استفراغ، خواب‌آلودگی، احساس گیجی، سردر و  مشکلات چشمی مانند  دوبینی را داشته است و البته به ندرت دیده شده که راه رفتن در خواب نیز از عوارض مصرف زولپیدم بوده است.

موارد مصرف و عوارض زولپیدم : موارد مصرف زولپیدم شامل بی خوابی، بی قراری، تشنج می باشد.

نکته) افرادی که مبتلا به افسردگی هستند در مصرف این دارو باید احتیاط کنند چون مصرف زولپیدم می تواند سبب تعمیق دلسردی و حتی تفکر به خودکشی شود.

تداخلهای دارویی زولپیدم شامل مواردی مثل کلرپرومازین، سایمتیدین، فلوکونازول،کتوکونازول، ریفامپیسین، ریتوناویر، آلپرازولام، ایمی‌پرامین، ایتراکونازول، دیازپام، لورازپام، الکل(در زمان مصرف این دارو مصرف الکل ممنوع می باشد) و مواد مخدر می باشد.

موارد مصرف زولپیدم

چگونگی مصرف دارو

اگر از قرص زولپیدم استفاده می کنید بهتر است برای خواب شبانه تان زمان مناسبی را در نظر بگیرید و حداقل هفت تا هشت ساعت بخوابید. اگر کمتر از این زمان پس از مصرف دارو بخوابید ممکن است تاثیرهای منفی روی عملکرد روزانه شما داشته باشید.

همانطور که می دانید میزان مصرف داروها را باید حتما پزشک تعیین کند و به موارد مختلفی مثل سن،جنس و… بستگی داشته است. مصرف بیشتر از یک میلی گرم این دارو توصیه نمی گردد. همچنین شما نباید بدون تجویز پزشک میزان دوز دارو را زیادتر یا کمتر نمایید.

به صورت طبیعی نباید از این دارو بیشتر از دو یا چهار هفته استفاده شود چون بعد از گذشت 2 هفته ممکن است دارو اثربخشی کمتری را داشته باشد همچنین مصرف دراز مدت دارو می تواند منجر به وابستگی شخص به دارو شود.

به ندرت با قطع مصرف دارو می تواند سبب سندرم ترک شود و معمولا برای افرادی می باشد که به صورت منظم در زمانهای طولانی از دارو استفاده می کنند. سندرم ترک نشانه های مثل تهوع، گرگرفتگی، استفراغ یا بهم خوردن نظم خواب را داشته است.

نکات مهم در خصوص مصرف دارو

دارو را باید بلافاصله پیش از خواب همراه با آب مصرف نمایید.2) حساسیت دارویی شدید به دارو در مواقع نادری ممکن است رخ بدهد که اگر علائمی مثل تنگی نفس،تورم صورت و لب، واکنش پوستی مثل جوش های ریز را مشاهده کرده اید سریعا به مرکز درمانی مراجعه نمایید.3) در دوران شیردهی باید مصرف این دارو حتما با نظر پزشک باشد4) در صورت مشاهده علائمی مثل کاهش حافظه، افکار خودکشی، تغییر در بینایی و… به پزشک اطلاع بدهید5) اگر مشکلاتی مثل کلیوی، افسردگی، بیماری های کبد و… دارید قبل از مصرف دارو پزشک را مطلع کنید 6) به سالمندان و کودکان توصیه می شود که از مصرف این دارو خودداری کنند چون به نسبت دیگر افراد در خطر عوارض بیشتری قرار دارند.

موارد مصرف و عوارض زولپیدم : این دارو همانطور که اشاره کرده ایم از دسته داروهای خواب آور و ارام بخش است و ممکن است فرد در روز نیز احساس خواب آلودگی داشته باشد پس باید از انجام فعالیتهای که نیاز به تمرکز و دقت دارند مثل رانندگی دوری کند.

نکته) این دارو باید به دور از نور مستقیم خورشید و حرارت و در جای خشک و خنک نگهداری شود.

دقت داشته باشید برای مصرف هر داروی باید بروشور دارو را به دقت مطالعه کنید و سپس برای مصرف اقدام نمایید.