موارد مصرف و عوارض لوراتادین

موارد مصرف و عوارض لوراتادین : لوراتادین یکی از داروهای است که برای بزرگسالان تجویز می شود و در واقع از پرکاربردترین داروها و پراستفاده ترینهاست. این دارو جز آنتی هیستامین ها به شمار می رود و سبب کاهش علائم سرماخوردگی مثل آبریزش بینی می گردد. در رابطه با مصرف این دارو باید بدانید که اگر مبتلا به آسم هستید نباید از این دارو استفاده نمایید.

علاوه بر آنچه که ذکر کرده ایم ،لوراتادین در درمان کهیر و خارش برای افرادی که به واکشنهای پوستی مزمن مبتلا هستند نیز کاربرد داشته است.

نکات مهم در خصوص مصرف لوراتادین

1)در رابطه با میزان مصرف این دارو باید حتما پزشک برای شما میزان دوز دارو را تعیین کنید. 2)این دارو برای کودکان زیر 6 سال نباید استفاده شود 3)اگر بیماری کبدی، کلیوی یا آسم دارید اصلا نباید این دارو را استفاده کنید 4)اگر به قرص یا شربت لوراتادین حساسیت دارید نباید آن را مصرف نمایید 5)قرص متلاشی شدن این دارو فنیل آلانین داشته است و در صورت خرد شدن دارو برای مصرف آن حتما باید با پزشک مشورت نمایید. 6)لوراتادین به desloratadine شبیه است توصیه می شود اگر از لوراتادین  استفاده می نمایید این داروها را مصرف نکنید. 7)در صورتی که باردار هستید حتما برای مصرف لوراتادین با پزشک مشورتهای لازم را داشته باشید 8)خانمهای شیرده نباید از این دارو استفاده کنند چون وارد شیر شده و ممکن است به کودک آسیب برساند(حتما خانمهای شیرده پیش از مصرف دارو با پزشک مشورت کنند).

لوراتادین وعوارض جانبی آن

به صورت کلی می توان گفت که مصرف لوراتادین می تواند عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد:

  • – سردرد
  • – استفراغ و درد معده
  • – احساس خواب آلودگی و خستگی
  • – خشکی دهان
  • – بیش فعالی یا احساس عصبانیت

لوراتادین جز داروهای رایج در  درمان سرماخوردگی است ولی استفاده بدون تجویز دکتر می تواند منجر به تشدید بیماری یا بروز عوارض جدی برای بیمار گردد.

مشکلات تنفسی، ایجاد کهیر، وجود تورم صورت و لب و گلو و زبان از مواردی می باشند که جز عوارض حساسیت به  لوراتادین به شمار می رود. اگر این علائم را در خودتان مشاهده کردید سریعا به پزشک مراجعه نمایید.

اگر علائمی مثل احساس سرگیجه، سردردهای شدید، ضربان قلب سریع یا نامنظم شدن آن را در خودتان مشاهده نمودید باید مصرف لوراتادین را قطع کرده و حتما به پزشک مراجعه کنید.

لوراتادین و موارد مصرف

موارد مصرف داروی لوراتادین

موارد مصرف و عوارض لوراتادین : به صورت کلی می توان گفت این دارو جز آنتی هیستامینها می باشد که در بهبود علائم زیر تجویز می شود:

  • – عطسه
  • – اشک چشم
  • – درمان آبریزش بینی
  • – کهیر
  • – جوش پوستی
  • – خارش بدن
  • – درمان علائم آلرژی و سرماخوردگی
  • -درمان کهیر و خارش پوست(در افراد مبتلا به واکنشهای پوستی مزمن)

معمولا قرص لوراتادین به صورت بسته های 20 تایی در داروخانه ها عرضه می شود و بدون نسخه پزشک نیز به فروش می رسد چون یک داروی ضد حساسیت است ولی هیچ وقت شما بدون نسخه پزشک و تجویز او اقدام به خریداری هیچ دارویی نکنید.

هشدار

با وجود اینکه مصرف داروی لوراتادین سبب ایجاد حس خواب آلودگی برای بیمار نمی شود ولی بهتر است پس از مصرف دارو از انجام فعالیتهای که نیاز به هوشیاری کاملی دارند خودداری نمایید.

قبل از انجام هر گونه آزمایشهای پوستی پزشک را از مصرف چنین دارویی مطلع نمایید.

در صورت مصرف همزمان دارو با فرآورده های الکلی یا داروی های سیستم عصبی حتما پزشک را مطلع کنید.

نکته) معمولا میزان مصرف دارو در بزرگسالان و کودکان بالای 6 سال در روز 10 میلی گرم است.

اگر به صورت اتفاقی از میزان تعیین شده دارو، زیادتر مصرف نمودید حتما سریعا به پزشک اطلاع دهید یا به بخش مسمومیت بیمارستان مراجعه نمایید.

شرایط نگهداری دارو

موارد مصرف و عوارض لوراتادین : مانند دیگر داروها باید به دور از نورمستقیم خورشید، رطوبت باشد چون رطوبت سبب تجزیه دارو می گردد و همچنین دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.