موارد مصرف و عوارض لوپرامید

موارد مصرف و عوارض لوپرامید : اسهال به حالتی گفته می شود که فرد در آن حداقل در روز سه بار مدفوع مایع یا روان داشته است. وجود اسهال می تواند سبب شود که فرد نتواند در طول روز فعالیتهایش را انجام بدهد و همچنین سبب بی آبی در بدن خواهد شد و گاهی ممکن است تا چند روز اسهال وجود داشته باشد. عفونت روده از اصلی ترین دلایل بروز اسهال می باشد.

قرص لوپرامید (Loperamide)

از جمله داروهای که به عنوان ضد اسهال شناخته می شود می توان به قرص لوپرامید (Loperamide)  اشاره کرد که البته مصرف این دارو نیز می تواند عوارضی را برای بیمار به همراه داشته باشد. لوپرامید با نام های دیگری همچون  Lopex، Imodium، Dimor و Fortasec نیز شناخته می گردد و به عنوان یک داروی ترکیبی بر پیپریدین است و از جمله مخدر ضد اسهال میباشد که در درمان علامتی اسهال حاد مورد استفاده قرار می گیرد. این قرص سبب کاهش فعالیت های حرکتی روده می شود و همچنین میزان دفع آب و نمک های بدن را نیز کم می کند.

این دارو به صورت قرص و شربت در دسترس می باشد و در رده درمانی ضد اسهال است. اگر این دارو برای کودکان زیر شش سال مصرف گردد حتما باید تحت نظر پزشک اطفال انجام گردد. داروی لوپرامید در اسهال های که به دلیل عفونت ناشی شده است توصیه نمی گردد چون دفع میکروب را از روده به تاخیر خواهد انداخت.

چگونه لوپرامید را مصرف کنیم؟

موارد مصرف و عوارض لوپرامید : همیشه این نکته را در نظر داشته باشید که مصرف هر دارویی باید تحت نظر پزشک و به تجویز پزشک باشد و هیچ وقت نباید به صورت خودسرانه اقدام به مصرف دارو کرد و عوارض جانبی از مصرف دارو بدون نسخه پزشک بر عهده بیمار خواهد بود.

میزان دقیق مصرف لوپرامید باید توسط پزشک مشخص گردد. اما معمولا اگر در اسهال حاد برای بزرگسالان و کودکان بالای 12 سال تجویز گردد در شروع به صورت خوراکی 4 میلی گرم خواهد بود و معمولا دوز روزانه مصرفی آن چهار بار می باشد. برای درمان اسهال حاد در کودکان 2 تا 12 سال میزان دوز مصرفی 2 بار در روز است.

اگر این دارو برای اسهال مزمن در کودکان تجویز شود با توجه به نظر پزشک دو بار یا سه بار در روز است و برای بزرگسالان در اسهال مزمن برای بهبود باید چهار بار در روز تا تا ده روز مصرف این دارو را قطع کند.

عوارض جانبی مصرف

موارد مصرف و عوارض لوپرامید : از رایج ترین عوارضی که ممکن است پس از مصرف لوپرامید برای بیمار پدید بیاید به موارد زیر میتوان اشاره کرد:

  • – خواب آلودگی
  • – سرگیجه
  • – خستگی
  • – تهوع
  • – استفراغ
  • – خشکی دهان
  • – ناراحتی معده و یبوست
  • – حساسیت
  • – نفخ
  • – درد شکم
  • -تب

لوپرامید

تداخل های دارویی

اگر این دارو را با داروهای ضد دردهای اوپیوئید به صورت همزمان مصرف نمایید این امکان وجود دارد که سبب ایجاد یبوست شدید گردد.

توصیه های دارویی

1)این دارو را نباید زیادتر از حد مجاز که توسط پزشک تعیین شده است، مصرف کرد.

2)طول دوره ی درمان را باید به وسیله این دارو کاملا سپری کرد.

3)اگر تا 48 ساعت علائم بهبودی را مشاهده نکردید و همچنین تب بروز دهد باید حتما پزشک را مطلع نمایید.

4)اگر با علائمی چون خونی شدن مدفوع یا سیاه شدن آن روبرو شده اید باید پزشک را مطلع کنید.

5)این دارو در شیر ترشح نمی گردد ولی حتما خانم های شیرده باید در خصوص مصرف این دارو با پزشک مشورت نمایند.

6)اگر بعد از مصرف لوپرامید تا 48 ساعت اسهال برطرف نگردید به پزشک اطلاع بدهید.

7)در دوره ی بارداری باید مصرف این دارو با احتیاط صورت بگیرد و حتما با نظر پزشک باشد.

8)در صورت بروز اسهال شدید باید کنترل  وضعیت آب و الكترولیت‌های بیمار انجام گردد.

9)معمولا با مصرف این دارو اسهال مزمن اغلب در زمان 10 روز برطرف می شود ولی اگر در این مدت بهبودی برای بیمار حاصل نشد بعید است که ادامه درمان با لوپرامید موثر باشد.