موارد مصرف و عوارض گاباپنتین

موارد مصرف و عوارض گاباپنتین : شاید شما هم تا به حال با بیمارانی روبرو شده اید که پزشک برایشان قرص گاباپنتین را تجویز کرده باشد ولی آیا می دانید که موارد مصرف و عوارض گاباپنتین چیست؟ این دارو به صورت کلی برای درمان بیمارهای عصبی تجویز می شود.

گاباپنتین برای بیمارهای عصبی مثل صرع و تشنج مورد استفاده قرار می گیرد و همانند داروهای دیگر عوارضی را در پی داشته است مثل سرگیجه، تهوع ، تاری و خستگی.

قرص Gabapentin

این داروی ضد صرع را به عنوان ضد تشنج نیز می شناسند و روی اعصاب و موادشیمیایی که موجب درد و تشنج می شود تاثیر می گذارد. البته به جز این موارد ،گاباپنتین برای دردهای که منشا عصبی دارند نیز استفاده می گردد.

پس می توان گفت که مواد اصلی  مصرف شامل صرع، تشنج،  سردرد، درد عصبی، کمر درد است. همچنین دقت داشته باشید که در مواقعی که سردردهای به دلیل میگرن ایجاد می شوند نیز از گاباپنتین استفاده می گردد.

گاباپنتین به شکل کپسولهای صد میلی گرم است و با با نام های دیگری نیز یافت می شوند:

  • – Gabarone
  • – Neurontin
  • – Gralise
  • – Horizant

دفع این دارو از طریق کلیه است و به دلیل می تواند برای افرادی که مبتلا به ناراحتیهای کلیوی هستند ،مناسب نباشد.

نکته) برند Neurontin برای درمان کودکان بالای 3 سال و بزرگسالان در درمان تشنج به کار می رود.

نکته) Horizant برای درمان سندرم پاهای بیقرار نیز مورد استفاده قرار می گیرد.

عوارض مصرف دارو

  • – سرگیجه
  • – تاری دید یا دو بینی
  • – خواب آلودگی
  • – از دست رفتن تعادل
  • – خستگی
  • -حرکات غیر عادی چشم و لرزش
  • – یبوست

نکته) این دارو با آنتی اسیدها تداخل دارویی داشته است لذا باید در چنین شرایطی احتیاطهای لازم صورت بگیرد.

میزان مصرف دارو

میزان مصرف این دارو باید با توجه به نظر پزشک مشخص گردد ولی در طول روز به صورت متوسط سه تا شش قرص استفاده شود. این دارو می تواند در دمای اتاق نگهداری شود و نیازی به شرایط خاص نگهداری ندارد. این دارو را میتوان بدون توجه به غذا مصرف گردد.

گاباپنتین

موارد مصرف و عوارض گاباپنتین

اشکال و اسامی متفاوت دارو

کپسول گاباپنتین دی پی، گاباپنتین ام اچ دی، نوروپنتین، نورولپتین، گاباکس، گاباتین، سیرنتین، گاباکیم، گابالپت، گاباکیم،  نورونتین، آپو-گاباپنتین، گاباپنتین، اکتوپنتین، قرص گابافورت، نوپینتین، بایوپنتین، پی ام اس-گاباپنتین

نکات مهم پیش از مصرف گاباپنتین

1)ممکن است در زمان مصرف دارو با واکنشهای آلرژی روبرو شوید که البته به صورت نادر اتفاق می افتد و نیاز است که سریعا به پزشک مراجعه گردد.

2)از عوارض نادر دارو می توان به تب غیرطبیعی، خستگی غیرعادی، زرد شدن چشم و پوست، وجود درد در قفسه سینه ، تغییر در میزان ادرار اشاره کرد که در چنین مواردی سریعا پزشک را مطلع نمایید.

3)در صورت قطع ناگهانی این داروها این امکان وجود دارد که افزایش احتمال بروز تشنج در افراد به وجود آید.

4)زمانی که برای مصرف این دارو را شروع می کنید نباید به صورت ناگهانی مصرف داروهای ضدصرع دیگر را توقف بدهید و برای توقف و جایگزینی دارو باید حداقل 1 هفته انجام گردد.

5)این دارو باید به صورت کامل خورده شود و از شکستن دارو و جویدن آن خودداری کنید.

6)دارو باید به دور از رطوبت و نور نگهداری گردد.

7)حتما دارو را پس از غذا میل نمایید. در صورتی که برای یک نوبت فراموش کردید دارو را مصرف کنید، به محض یادآوری آن را مصرف کنید ولی اگر به وعده ی جدید نزدیک است نباید میزان دوز دارو را 2 برابر کنید و وعده ی فراموش شده را رها کنید و به سراغ وعده ی جدید بروید.

8) تا 2 ساعت قبل و بعد از مصرف دارو نباید داروهای ضد اسیدی معده را مصرف کنید. مصرف این داروها می تواند سبب ایجاد مشکل در فرآیند جذب دارو شود.

9) بی خطر بودن دارو برای کودکان زیر سه سال اثبات نشده است پس حتما باید این دارو طبق نظر پزشک و به دستور او مصرف گردد.