موارد مصرف و عوارض سفتریاکسون

موارد مصرف و عوارض سفتریاکسون : آمپول سفتریاکسون از جمله داروهای است که پزشکان آن را برای درمان عفونتهای تجویز می کنند که منشاء باکتریایی داشته اند. به صورت کلی در خصوص موارد مصرف این دارو می توان گفت برای درمان عفونت‌های خطرناک تنفسی،عفونت‌های دستگاه ادراری،عفونت‌های استخوان و مفاصل،عفونت‌های داخل شکمی، عفونت‌های سیستم عصبی مرکزی و پوست مورد استفاده قرار می گیرد.

یکی از رایج ترین عوارضی که این دارو به همراه داشته است کهیر است. در ادامه این پست می توانید اطلاعاتی را در خصوص آمپول سفتریاکسون (Ceftriaxone) مطالعه نمایید.با ما همراه شوید…

آمپول سفتریاکسون (Ceftriaxone)

این دارو در موارد مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد و دفع آن عمدتا به واسطه کلیه ها صورت می گیرد. از سفتریاکسون برای پیشگیری از ایجاد و بروز عفونت پیش از عملهای جراحی استفاده می کنند و همچنین برای در درمان تجربی مننژیت باکتریایی نیز کاربرد داشته است. علاوه بر این درمان ها در موارد دیگری نیز تاثیرگذار است که می توان به درمان عفونتهای ناشی از باکتریهای گرم مثبت و منفی که به دارو حساس اند مانند موارد زیر اشاره کرد:عفونت‌ استخوان و مفاصل، پنومونی و پنومونی باکتریایی،اوتیت مدیا ،عفونت‌های مجاری ادرار، عفونت‌های پوستی و بافت‌های نرم.

نکته) اگر جز بیمارانی هستید که به نارسایی کبد و کلیه مبتلا هستید در خصوص مصرف این دارو نباید روزانه از دوز 2 گرم بیش تر شود.

میزان مصرف و چگونگی آن

معمولا اگر این دارو برای بزرگسالان تجویز شده باشد به واسه راه تزریق عضلانی یا وریدی می باشد که در روز یک بار یک تا دو گرم از دارو خواهد بود یا اینکه به صورت دوزهای جداگانه و مساوری در روز 2 بار می باشد. میزان حداکثر مصرف این دارو چهار گرم است. اما اگر برای کودکان تجویز شده باشد با توجه به وزن بدن کودک در روز از 50 تا 75 میلی گرم خواهد بود و در هر 2 روز در 12 ساعت تقسیم شده و مصرف می گردد. دقت داشته باشید که همیشه باید این دارو تحت نظر پزشک مصرف کردد تا از عوارض مصرف نادرست آن پیشگیری شود.

عوارض جانبی

موارد مصرف و عوارض سفتریاکسون : همانطور که اشاره کرده ایم از رایج ترین عوارض این دارو کهیر است ولی می تواند عوارض زیر را نیز در بر داشته باشد به همین جهت حتما در خصوص عوارض جانبی دارو با پزشک تان مشورت کنید.

  • – عوارض پوستی و گوارشی
  • – تنگی نفس
  • – شوک آنافیلاکسی
  • – واکنش های شبه آنافیلاکسی

تداخل های دارویی

موارد مصرف و عوارض سفتریاکسون : در همه ی گروههای سنی مصرف به صورت همزمان این دارو با دیگر داروهای که کلسیم دارند مثل رینگر و محلولها تا 48 ساعت بعد از ترزیق آخرین دوز سفتریاکسون ممنوع می باشد.

  • – آمینوگلیکوزیدها
  • – پروبنسید

عوارض سفتریاکسون

نکات مهم در خصوص مصرف سفتریاکسون

1)در کودکانی که یرقان داشته اند نباید از این دارو مصرف کرد.

2)اگر می خواهید از این فرآورده استفاده کنید حتما باید توسط افراد مجرب و متخصص در مرکزهای مجهز به سیستم احیا صورت بگیرد و جدا از ترزیق افراد غیرحرفه ی در مرکزهای نامعتبر به جز مرکزهای درمانی مجهز به احیا خودداری نمایید.

3)پس از اینکه سفتریاکسون تزریق شد اگر علائمی را مشاهده کردید که شامل خونریزی است مثل خون ریزی از بینی یا لکه دار شدن بدن یا کبودی بدن سریعا به پزشک اطلاع بدهید.

4)این دارو میتواند در شیر ترشح گردد به همین جهت مادران شیرده در خصوص مصرف این دارو حتما باید با پزشک مشورت کرده و احتیاط های لازم صورت بگیرد.

5)در دوران بارداری نباید از این دارو استفاده شود.

6)در صورت مصرف این دارو و مشاهده اسهال باید حتما به پزشک اطلاع بدهید.

7)افرادی که به انواع پنی سیلین‌ها یا سفالوسپورین‌ها حساسیت شدید داشته اند نباید از این دارو استفاده کنند.

8)به علت اینکه این دارو به واسطه صفرا دفع می شود و میتواند منجر به غلیظ شدن صفرا گردد بهتر است در افرادی که مبتلا به سنگ صفرا هستند استفاده نگردد. این امکان وجود دارد در زمان مصرف دارو، منجر به ایجاد درد در صفرا شود.